Santralın yok olması için mücadele edenler vardı..

TES-İŞ'ten ZGC'ye ziyaret

Santralın yok olması için mücadele edenler vardı..

ZGC'yi ziyaret eden  Tes-iş Sendikası Şubesi Başkanı Murat Saraçbaşı, "Santralın açılma sürecinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada Çatalağzı termik santralinin yok olması için mücadele edenler olduğu kadar santralın yok olmaması için mücadele eden insanlar da vardı" dedi. Tes-iş Sendikası Zonguldak şubesi Başkanı Murat Saraçbaşı, beraberinde şube Başkan Yardımcısı Mustafa Bayram ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC)  Başkanı Derya Akbıyık'ı  ziyaret etti. 
 

AKBIYIK: TES-İŞ ÇOK ÖNEMLİ BİR SENDİKA 
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, "Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'imizi Tes İş Sendikası Zonguldak şubesi Başkanı Murat Saraçbaşı ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Bayram bizi ziyarete gelmişler. Tes-iş ülkemizde hem de Zonguldak'ta önemli bir görev üstlenmiş durumda, önemli işler yapıyor. bu anlamda bugünkü ziyareti çok önemli ve anlamlı buluyorum. Bu ziyaret içinde Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı olarak şahsım ve  yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum' ifadesini kullandı. Saraçbaşı:

SANTRALİN YOK OLMASI İÇİN MÜCADELE EDENLER VARDI.. 
Tes-iş Sendikası Zonguldak şubesi Başkanı Murat Saraçbaşı'da. Çatalağzı Termik Santrali'nin 5 aylık bir aradan sonra hizmete açılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. ÇATES'in açılma sürecinde Zonguldak basınının çok önemli aktif bir rol oynadığını belirten  Tes iş Sendikası başkanı Murat Saraçbaşı, "Özellikle Türk iş genel başkanımız Sayın Ergün Atalay ve Tes-iş Sendikası Genel Başkanı Sayın Ersin Akma'ının  selamlarını getirdim. 6 aylık bu süreçte bizi hep yanımızda oldunuz o yüzden size Zonguldak Tes-iş Sendikası olarak çok teşekkür ediyoruz. Çatalağzı termik santralinin açılması sürecinde  hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadığınız için de ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına ilgi ve alakadan dolayı tekrar teşekkür ediyorum" dedi. 
 

ÇATES'İN AÇILMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TES-İŞ OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUZ 
Çatalağzı termik santralin açılması sürecinde emeği ve katkısı olan herkese ve tesislerimizi teşekkür ettiklerini belirten sendika başkanı Murat Saraçbaşı, "Artık bu saatten sonra Zonguldak için, Çatalağzı termik santrali için elimizden ne geliyorsa yapmaya her zaman hazırız ve sonuna kadar da biz burada var olduğumuzu Çates olarak, Çatalağzı termik santrali olarak da var olduğumuz her zaman ifade edeceğiz. Santralın açılma sürecinde emeği geçen herkese de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Burada Çatalağzı termik santralinin yok olması için mücadele edenler olduğu kadar santralın yok olmaması için mücadele eden insanlar da vardı ve bunlara ben çok çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz Perşembe günü itibariyle yarı ödemeden dönüldü ve tam mesiyegeçildi .Tüm çalışma arkadaşlarımız bu saatten sonra da şirket bünyesinde de normal düzene geçirmiş durumda."şeklinde konuştu.

SANTRAL ÇEVRECİ BİR SANTRALDİR.. 
Tes-İş sendikası Başkan Yardımcısı Mustafa Bayram'da yaptığı konuşmada, "1923'te cumhuriyetimiz kuruldu ve Zonguldak cumhuriyetin ilk vilayetidir. Zonguldak varoluş sebebi zaten kömürdür, maden kömürüdür.Taş kömürü atıklarını değerlendirmek anlamında 1948 yılında bu santral kurulmuştur. aslında santral çevreci bir santraldir.  Yani deniliyor ya (çevreyi kirletiyor!) Asla çates çevreci bir santral ve bunun böylece bilinmesini istiyoruz." dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2020, 22:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER