Santraller yerli kömür kullanacak

Santraller yerli kömür kullanacak

Santraller yerli kömür kullanacak

AK Parti il binasında düzenlenen, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un 20 Ocak’ta yapılacak olan kongrede tekrar adaylığını açıkladı toplantının ardından soruları yanıtlayan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yapılan ve projelendirilen hizmetler ile ilgili açıklama yaparak;
“ 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde birçok yatırım yapıldı. Altyapı karayolu tünel geçişlerinden önemli gelişmeler yaşandı. Tabii 150 yıllık bir Filyos projemiz var. Bu proje hayata geçtiği zaman sadece Zonguldak değil bölge içinde Cazibe Merkezi olacaktır.
Ayrıca yeni bir kanun kapsamına Trabzon ve Zonguldak alındı. Trabzon ve Zonguldak deniz dolgusu ile genişlemeye imkan sağlayan bir kanunun içerisine alındı. Denizde üretim Adası yani üretim yapma Zonguldaka kazandırıldı. Özellikle Erdemir Denizli doldurmak suretiyle bir alan kazanmıştır. Bu kanunu ile birlikte Tersaneler bölgesi ve Erdemir yine kazançlı çıkacaktır.” Dedi.
Çaturoğlu müjdelerin devamında, “ Zonguldak genelinde 2 maden ocağı ruhsatlandırılıp üretime kazandırılacak. Biz rödovansdan vazgeçtik. Bu sayede 6-7 bin kişiye istihdam kazandırılacak. Böylelikle Zonguldaktaki santrallerde ithal kömür yerine yerli kömür kullanımına gidilecek. Enerji bakanlığımızca sürekli yinelenen milli enerji yerli kömür prensibi ile 10 Milyon ton kömür ihtiyacı yerli Kömür İle sağlanacak. Ayrıca yine tarımda Çaycuma seracılık OSB devam ediyor bölgemizde heyecan verici gelişmeler yaşanıyor.
OLAY YARGIDA
Çaturoğlu CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ile TBMM’de yaşadığı tartışmaya dikkat çekerek, “ Şerafettin Turpcu benden önce kürsüye çıkmış Zonguldak ile ilgili konuşmuş. Ben de kendisine teknik konuda cevap verdim. Zonguldak’ta eksik işler veya yarım kalmış işler varsa bunda Turpcu’nun da rolü vardır. Bu saatten sonra olay yargıya taşınmıştır.” dedi.
/Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER