Satranç Kursu Bitiminde Çocuklara Anlamlı Hediyeler

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ve Zonguldak İli Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Satranç Kursu kurumun sosyal tesislerinde Öğretmen Hayati Çelik nezaretinde 3 Temmuz ve 8 Ağustos tarihleri arasında Bölge Müdürlüğü personel çocuklarının katılımıyla gerçekleşti.

Satranç Kursu Bitiminde Çocuklara Anlamlı Hediyeler

İkili oyun uygulamaları ve eğitim sonucunda turnuvanın da yapıldığı programda minikler ödüllendirildi. 8 Ağustos Perşembe günü düzenlenen ödül törenine Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan, Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, Şube Müdürleri, İşletme Müdürü, Öğretmen Hayati Çelik, veliler ve eğitim alan çocuklar katıldı. Ödül töreninde Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı yaptığı konuşmada Satranç oyununun çocuğa kattığı olumlu özelliklerden ve farklı yaş gruplarındaki kişilerin oynayabileceği keyifli bir oyunu öğrendiklerini dile getirerek turnuvada dereceye giren ve kursa iştirak eden tüm çocukları tebrik etti.

Turnuva sonucunda birinci Hikmet Eraslan, ikinci Tamer Komşucu ve üçüncü Recep Emre Ertekin’ e madalyaları ile Engelliler Derneğiyle iletişime geçerek çocukların istekleri doğrultusunda ihtiyaç sahibi kişilere vermeleri için Tekerlekli Sandalye hediye edildi. Ayrıca satranç kursuna katılım sağlayan tüm çocuklara, içeresinde minik hediyelerin olduğu çanta ve katılım madalyası verildi. Dereceye giren çocuklar kazandıkları başarı ile kendilerine hediye edilen Tekerlekli Sandalyeleri ihtiyaç sahibi kişilere ulaştıracaklar.

Satranç Kursu ile personel çocukları tatilini aktif ve verimli bir şekilde geçirdi. Satranç eğitmeni Hayati Çelik eşliğinde yapılan çalışmalarda, temel satranç kural ve taktikleri dışında, zamanı doğru kullanma, plan kurma, etkili ve farklı problem çözme gibi pek çok konuda örnekler eşliğinde temel satranç kültürünü öğrendiler. Çocuklar dinlenme aralarında öğretmenleriyle birlikte kitap okuyup, Bölge Müdürlüğü Spor Tesislerinde oyunlar oynayarak keyifli zamanlar geçirdiler.

Personeller, çocuklara böyle bir imkânı sağladığı için Bölge Müdürü ve bu mesleği öğreten Uzman Öğretmene teşekkür ettiler.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER