Şehit ateşi Zonguldak'a düştü

Şehit ateşi Zonguldak'a düştü

Şehit ateşi Zonguldak'a düştü
Hakkarinin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında teröristlerle sabaha karşı çatışma çıktı. Çatışmada şehit sayısı 8e yükseldi, 5 terörist de öldürüldü.
Şehit olan askerden birinin Zonguldaklı olduğu öğrenildi. Çaycuma Karapınar köyünden
Uzman Çavuş Gökhan Kurak olduğu öğrenildi. şehidimizin naaşının, yarın Zonguldaka geleceği öğrenildi.
 
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hakkarinin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi kırsalında sınırın Irak tarafından sızma girişimi yapan PKKlı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk gelen bilgilere göre 6 asker ile 2 güvenlik korucusu şehit oldu, 4 PKKlı terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

HAİN SALDIRI VE ÇATIŞMA NASIL GELİŞTİ?

Hakkarinin Şemdinli İlçesinden Türkiyeye sızmak isteyen teröristlerle çatışmaya giren 8 askerimiz şehit oldu, 4 terörist de ölü ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre Hakkari nin Şemdinli ilçesi kırsalında PKKlı teröristler önce roketatarla kontrol noktasına saldırdı. Çıkan çatışmada başta 2 asker 2 korucumuz şehit olurken Daha sonra şehit sayısı 8e yükseldi.

TSKDAN BİLGİLENDİRME

TSK Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından yapılan bilgilendirmede saldırıya ilişkin şu bilgiler verildi:

02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız ile iki güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.Çıkan çatışmada beş bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

 
Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER