Şehit Uzman Çavuşun Baba Evinde Yas

'EVLENECEKTİ, HAYALLERİ VARDI'

Şehit Uzman Çavuşun Baba Evinde Yas

HAKKARİnin Şemdinli ilçesinde, PKKlı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurakın, Zonguldakın Çaycuma ilçesi Karapınar beldesinde oturan babasına acı haber verildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurakın demirci ustası babası Sezgin Kurak, acı haberi Bartın Devlet Hastanesine muayene olmaya gittiği sırada gelen telefonla aldı. Şehidin bir silah arkadaşı baba Sezgin Kurakı arayarak oğlunun şehit olduğu bilgisini verdi. Ardından Karapınar Beldesi Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesindeki evine giden şehit babasını, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen ziyaret etti. Türk bayrağı asılan evinin önünde gözyaşlarına boğulan 2 çocuk babası Sezgin Kurakı, Kaymakam Keçeli teskin etmeye çalıştı. Baba Sezgin Kurak, Arkadaşı telefon etti. Nesi oluyorsun? dedi. Babası oluyorum dedim. Kardeşimizi şehit verdik dedi. İnanamadım. Ne diyorsun sen? dedim. 7-8 şehit varmış orada. Yazık günah değil mi? Allah belalarını versin. Kökleri kazınsın dedi.
Anne Bahriye Kurak da acı haberi aldıktan sonra sinir krizi geçirdi. Bahriye Kurak, ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırıldı.
EVLENECEKTİ, HAYALLERİ VARDI
Şehit Gökhan Kurakın arkadaşı Uğur Kara da Biz uzman çavuşluğa beraber başvurduk. O İstanbul Tuzlaya gitti, ben Amasyada eğitim aldım. O doğuda görev yapmaya başladı, ben Tekirdağda görev yaptım. Evrakı da beraber hazırlamıştık. İzinlere geldiğinde görüşürdük. En son sevgilisi olduğunu söyledi. Evlenecekti, hayalleri vardı. Ev almak istiyordu. Buralarda uzman çavuş olmadan önce düğünlerde keman ve saz çalardı. En son düğün için izin alacağını söylemişti. Düğün yapacağını söylemişti ama nasip olmadı. Gitti bir daha da göremedik. İnanamadım şehit olduğuna. Daha 1 ay önce beraber çay içiyorduk. Ben evlendiğimde o bana saz çalmıştı. O da evlenince ben ona yardımcı olacaktım. Kardeşi de uzman çavuşluğu tercih yapmak istedi ama babası izin vermedi. Biri olursa biri olmasın dedi. Gökhan olunca kardeşi vazgeçti. Ailesi vazgeçirdi yani. Biri yanımızda kalsın dediler diye konuştu.
Şehit Kurakın, bir düğünde keman çalarken çekilen videoyu 2013 yılında sosyal medya hesabında paylaştığı görüldü.

Şehidin babası acı haberi aldığı o anları anlattı

 Bartında devlet hastanesindeydim. Annemi muayeneye götürdüm. Tanımadığım bir numara beni aradı. Kim olduğunu sorunca, ‘Gökhan Kurakın silah arkadaşıyım dedi. Ben ‘Buyurun bir şey mi var? dedim. Bana ‘Siz nesi oluyorsunuz? dedi ben de ‘babası oluyorum dedim. Bana ‘Ağabey, Gökhan Kurakı kaybettik dedi. Olay bu. En son dün akşam telefonla görüştük. Öyle konuştuk iyiydi. Herhangi bir durum yoktu. Zaten olay sabah oldu. Bekardı. Doğuda görev yaptığı için evlenmek istemediğini söyledi. Batıya gelmesine 8 ay bir şey kalmıştı. Ama olmadı. Kardeşi de uzman çavuşluğa başvuracaktı istemedik. Ağabeyi katıldı ve kazandı. Ben kardeşini kendim yollamadım. Çünkü hem evliydi hem de iki çocuğu vardı dedi.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER