Şekerci büyük alkış aldı

Şekerci büyük alkış aldı

Şekerci büyük alkış aldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Adayları’nın tanıtım toplantısı, Camlı Köşk’te gerçekleştirildi.

CHP Zonguldak Milletvekili adayları Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Umut Başoğlu, Merve Kır ve Çiğdem Şekerci salona partilerinin ‘Geliyoruz’ şarkısıyla ve ellerinde CHP bayraklarıyla girdi.

Partililerle fotoğraf çektiren milletvekili adayları İzmir Marşı’yla da salonda partililerle kucaklaştı.

Tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan İl Başkanvekili Hakkı Güney, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgemizi açıkladı.

Bildirgede toplumun tüm kesimlerini kucaklayan vaatlerimiz var. Biz Zonguldak CHP olarak bu önerilerimizi kapı kapı anlatacağız.

Zonguldak’ın ekonomik ve göç sorunlarını kaldırmak için planlarımızı anlatacağız. Emeğin Başkenti olan Zonguldak’ın emeklinin başkenti haline geldiğini görüyoruz.

Zonguldak kömürünü yeniden ayağa kaldıracağız. Zonguldak’ı yeniden emeğin başkenti nasıl yapacağımızı, göçü nasıl durduracağımızı anlatacağız. Zonguldak tarihinde ilk kez, emekli sayısı çalışan sayısını geçti. Zonguldak için, millet için geliyoruz” dedi.

Her seçimde büyük bir özveriyle çalışan CHP Zonguldak Milletvekili 5. sıra adayı Çiğdem ŞEKERCİ milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmayla büyük alkış aldı.

CHP Zonguldak Miletvekili adayı Çiğdem ŞEKERCİ;

Çok değerli Zonguldaklılar,
CHP ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek isterim.
Atatürkün kadınlara vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkımı kullanarak CHPden Mv. adayı oldum. Kadınlarımızın artık her alanda daha aktif olabilmesi adına, siyasi arenada temsil gücünün artması adına ben buradayım, kadınlarımız burada.
Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Zonguldak 5. sıra Mv. Adayı kardeşiniz Çiğdem Şekerci olarak sizlerin desteği ve gücü ile burada bulunuyorum.
Ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için dönüm noktası niteliğindeki 24 Haziran seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisinden 27. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı olmaktan onur duydum.
Türkiyenin en köklü partisi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürkün bizlere mirası olan 95 yıllık bir çınarın, Cumhuriyet Halk Partisinin Mv. adayı olmak büyük bir sorumluluktur.
Sorumluluğumuz 24 Hazirana kadar değildir.
Bizim sorumluluğumuz; ülkemizi içinde bulunduğu çıkmaz sokaktan kurtarana, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bizlere vasiyet ettiği gibi muassır medeniyetler seviyesine yükseltene kadar devam edecektir.
Köprüden önceki son çıkıştayız!
Unutulmuş, yalnız bırakılmış Zonguldakımızı, Cumhuriyetin ilk ili olan bu güzel şehrimizi, kalkınan, göç alan bir kent, emeklilerimizin çocuklarına hasret kalmadığı yaşanabilir bir kent haline dönüştürene kadar sorumluluğumuz devam edecektir.
1 ) Zonguldakın atardamarı TTKnın özelleştirilmesine müsade etmeyeceğiz. TTKya işçi alınarak ve işletmeler modernize edilerek kurum kar eder pozisyona getirilebilir. Ancak yıllardır kurumu, devletin sırtında bir kamburmuş gibi göstermeye çalışıyorlar.
Oysa ki bir ülkenin sanayisinin gelişiminde madenciliğin önemi yadsınamaz.
Cumhuriyet Türkiyesinin gelişiminde de Zonguldakın katkısı çok fazladır. Norm kadro açığı ile, 50 binlerden 6 bin 800 lere düşen işçi sayısı ile kurumun kar etmesini beklemek doğru olmaz. Öncelikli yapılması gereken iş modernizasyon ve norm kadro açığının giderilmesidir. TTKya 6500 işçi alınacak sözünü buradan veriyoruz.
2) Yatırım almayan bir kent göç vermeye mahkumdur. Nitekim sizlerin binbir emekle büyüttüğünüz, yetiştirdiğiniz, okuttuğunuz evlatlarınız ekmek parasını kazanabilmek adına göç etmek zorunda kalıyorlar. Babalar - analar evlatlarına, torunlarına hasret tatil günlerini iple çekiyor. Evlatlar baba ocağından ayrı, hayatın çok da kolay olmadığı illerimizde, hatta yurtdışında hayat mücadelesi veriyor.
Zonguldakı kalkınmada öncelikli iller statüsüne alarak öncelikle göçü durdurmak ve göç alan bir il olmasını sağlamak yine CHP iktidarına nasip olacaktır.
3) Dağı traşlaya traşlaya bir türlü faaliyete sokamadığımız havaalanımız iç hat seferlerine açılamıyor. Şehir dışından misafirlerimiz gelecekleri zaman bizlere sordukları ilk şey uçakla gelip gelemeyecekleri oluyor. Cevap verirken utanıyoruz. Havaalanımız var ama seferlerimiz yok diyemiyoruz.
Zonguldak havaalanını iç hat seferlerine açacağız.
4) Ereğli tersaneleremiz terkedilmiş bir kasabaya döndü.
Daha çok yatırım almamız gerekirken elimizdeki değerler bir bir kapanıyor.
Elimizdeki değerlere yenilerini eklemek, kapanan fabrikalarımızı tekrar açmak yine CHP iktidarına nasip olacaktır.
5) Yeşili, denizi ve tarihi ile cennet bir il olan Zonguldakımız malesef ki bu değerlerini de kullanamıyor. Öncelikli olarak turizm master planı hazırlanarak cennet Zonguldakımızın turizm potansiyeli değerlendirilecektir.
6) Aşkımız Zonguldak - Ereğli yolu gibi olsun, hiç bitmesin gibi espirilerle ‘Unutulmaz aşklara’ konu olan Zonguldak-Ereğli, Zonguldak-Devrek, Ereğli - Devrek yolları bir an önce bitirilerek yol müteahhitlerinin zenginleştirilmesinin önüne geçilecektir.
CHP iktidarı asla ! asli görevleri olan yol- tünel yapmakla övünmeyecektir.
7) Emekçi kenti olmasıyla övündüğümüz şehrimiz 150 bin emeklisi ile emekli kenti oldu. Peki emeklilerimiz geçinebiliyor mu?
Emeklilerimiz bayramlarda torunlarıma nasıl harçlık vereceğim diye düşünmeyecek. Emeklilerimiz Ramazan ve Kurban Bayramında asgari ücret tutarında ikramiye alacak ve en düşük emekli maaşı 1500 tl ye çekilecek. İntibak yasası derhal hayata geçirilecek.
8) CHP iktidarında Türkiye bilime, eğitime, üretime, tarıma yönelecek. İthalat ve ihracat arasındaki uçurum fark üretim ile azaltılacak ve milli gelir arttırılacak.

9) Atanamayan öğretmenlerimiz artık intihar etmeyecek. Eğitimci -Fizik Öğretmeni Muharrem İnce Cumhurbaşkanı oluyor.
10) Atatürk zamanında Türkiyeye beyin göçü oluyordu. Şimdi ise Türkiyenin yetişmiş beyinleri göç ediyor. Bilime ve teknolojiye yönelerek evlatlarımızın vatan hasreti çekmesinin önüne geçeceğiz. Sizler de çocuklarınıza hasret kalmayacaksınız.
11) Esnaflarımızın kira stopajı derdi son bulacak.
12) Çiftçimizin tarımsal kredi borç faizleri silinecek.
13) Sosyal devlet anlayışının gıda ve kömür yardımı olmadığı, sosyal devlet anlayışının vatandaşını yardım kuyruklarında beklemeye muhtaç bırakmayan yönetim şekli olduğunu Sayın Muharrem İncenin Cumhurbaşkanlığında ve CHPnin iktidarında hep birlikte göreceğiz.

14 ) Kadınlarımızın taciz edilmediği, tecavüze uğramadığı, eve kapatılmadığı, işyerinde mobing uygulanmadığı, çocuk gelinlere müsade edilmeyen, tecavüzcülere indirim uygulanmayan, cezalarının ağırlaştırıldığı, hamile kadınlarımızın sokakta rahatça gezebildiği, şort giyen kadınlarımızın tekmelenmediği, çocuklarımızın eğitim kurumlarında gerçekten eğitim aldığı ve pedofililerin kurbanı olan çocuklarımız için bir kereden bir şey olmaz denmediği bir Türkiye inşa edeceğiz.
Cumhuriyetimizi korumak ve milletimizi refah düzeyi yüksek bir ülkede yaşatmak adına hep birlikte omuz omuza verdik. Genç, dinamik, birikimli bir aday listesi ile karşınızdayız. Tüm adaylarımız ve listeler de yer alamayan aday adaylarımızın tamamı bilgili, donanımlı, kültürlü insanlardır.
Partimin bana vermiş olduğu çok onurlu bu görevi layığıyla yerine getirebilmek için tüm gayretimi göstereceğimden şüpheniz olmasın.
Ülkemizin geleceği için hep birlikte, el ele, tüm örgütlerimizle, CHPye gönül vermiş tüm yoldaşlarımızla mücadelemizi sürdüreceğiz.
Millet için geliyoruz.
Zonguldak’a elinden alınanları geri kazandırmak için geliyoruz.
Cumhuriyetimiz için,
geleceğimiz için,
Zonguldak için
24 Haziranda TAMAM diyoruz.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER