Semerci; “Öğretmenler, eğitim dünyasının fedakâr neferleridir”

Semerci; “Öğretmenler, eğitim dünyasının fedakâr neferleridir”

Semerci; “Öğretmenler, eğitim dünyasının fedakâr neferleridir”

Belediye Başkanı Mustafa Semerci 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 
Semerci: “insanlığın en kutsal görevlerinden birini yerine getiren öğretmelerimiz; bireyleri hayata hazırlayan, toplumların gelişmesinde katkı saylayan unsurlardan biridir ve eğitim dünyasının fedakâr neferleridirler. 
Okumak ve öğrenmek insanoğlu için vazgeçilmez bir unsurdur. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında bilgi üretimi önemli bir hal almıştır. Bilginin kaynağı olan eğitim gönüllüsü öğretmenlerimiz, yarınlar adına umut bağladığımız en büyük güçtür. Bu kutsal görevi sürdüren bugünlerin ve yarınların mimarı öğretmenlerimize çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına büyük görev düşmektedir.
Çocuklarımız ve gençlerimizin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında, ülkenin kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında, çocuklarımızın ve gençlerimizin dünyaya daha geniş çerçeveden bakmalarında, kültür birikimlerinin oluşmasında,  geleceğe parlak bakan nitelikli insan yetişmesinde, bilime ve ilime önem veren nesiller yetişmesine katkı sağlayan unsurların başında öğretmenlerimiz gelmektedir.
Ülkeler eğitime verdikleri değer ölçüsünde gelişir ve ilerlerler. Dolayısıyla öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal görevini icra etmektedirler. 
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk de “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözüyle öğretmenlerimizin önemini vurgulamıştır. 
Dünyanın ve ülkemizin geleceğinde önemli görevler üstlenen, baş tacımız olan öğretmenlerimizin Dünya öğretmenler gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER