SERT TARTIŞMALARIN ARDINDAN KABUL EDİLDİ

SERT TARTIŞMALARIN ARDINDAN KABUL EDİLDİ

SERT TARTIŞMALARIN ARDINDAN KABUL EDİLDİ

Zonguldak Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi. 

13 madde üzerinde gerçekleştirilen ikinci birleşimde sert tartışmalar yaşandı.

İlk iki maddede Trafik Komisyonu’ndan gelen maddeler oy birliği ile kabul edilmesini ardından, 

Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün 25.10.2017 tarih ve 234 sayılı, Asma, Bağlık, Bahçelievler, Çaydamar, Çınartepe, Dilaver, İnağzı, İncivez, Karaelmas, Meşrutiyet, Mithatpaşa, Ontemmuz, Tepebaşı, Terakki, Yayla, Yeni, Yeşil ve Birlik Mahalleleri hudutları dahilinde 3303-3402 sayılı Kanunlar çerçevesinde yapılacak çalışmalarda kadastro ekibi ile görev yapmak üzere 6 adet bilirkişinin seçilmesi talebi ile ilgili Türlü İşler Komisyonu Raporu okundu.

Raporda her mahallede komisyonlara seçilen 6’şar kişinin isimleri tek tek okundu.

Madde üzerinde söz alan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Kadastro ihalesi bitti. Kısa sürede çalışmalar başlayacak. Komisyonlara seçimler tamamlandı ve hayırlı olsun” dedi.

KARAGÜZEL AKDEMİR’İ ELEŞTİRDİ

Madde üzerinde söz alan AK Parti Grup başkan vekili Abdullah Karagüzel, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i görevini yapmamakla eleştirerek, belediyedeki Islah Bürosunun neden kapatıldığını sordu.

Akdemir’de Karagüzel’e cevap vererek, “Siz 30 kişiye tapu verdiniz de ne oldu geri aldınız” diyerek tepki gösterdi.

SERT TARTIŞMALARIN ARDINDAN KABUL EDİLDİ

Belediyenin 2018 Yılı performans programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okundu.

Raporun okunmasının ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir söz alarak belediyenin hizmet performansını anlattı, destek verenlere teşekkür etti. 

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel’de, söz alarak belediyenin performansının kötü olduğunu, bir şey yapmadığını, Zonguldak’ın hizmetten yoksun olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkan vekili Mevlüde Yalçıner’de, söz alarak performansın kötü olduğunu, tahmini bütçenin geçmiş 3 yılık süreç göz önüne alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

Karagüzel’de tekrar söz alarak, “Harcamaların nereye gittiği beli değil” diyerek eleştirdi.

ALKIŞLAYAN VATANDAŞ SALONDAN DIŞARI ÇIKARTILDI

Bu esnada izleyici olarak bulunan bir vatandaşta alkış yapınca uyarıldı. Uyarıya cevap veren vatandaş salondan çıkartıldı.

Bağımsız Meclis Üyesi Turan Demirtaş’da söz alarak komisyona sorular sordu, performansı eleştirdi.

CHP Grup Başkan Vekili Mehmet İzzet Türkçelik, söz alarak rapora herkesin destek vermesi gerektiğini söyleyerek muhalefetin tavrını eleştirince, Abdullah Karagüzel’de Türkçelik’e sert tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, maddenin komisyona yeniden havale edilip edilmesini oylamaya sundu ve yapılan oylamada maddenin komisyona yeniden havale edilmemesi kararlaştırıldı. Yapılan ikinci oylamada ise plan ve bütçe komisyonu raporu 15’e 11 oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye Meclis toplantısı diğer gündem maddelerin görüşülmesiyle tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER