Sezon açılıyor, plajlarda uyulacak yeni kurallar açıklandı...

Yaklaşık iki ay süren pandemi sürecinin ardından iç turizm birkaç güne kadar başlayacak. Plajlar ve sahiller renklenecek , ancak plajlar artık asla eskisi gibi olmayacak . Plajlarda alınması gereken tedbirler ve tatilcilerin uyacağı kurallar belli oldu.

Sezon açılıyor, plajlarda uyulacak yeni kurallar açıklandı...

Zonguldak ile birlikte 15 ilde uygulanan  giriş-çıkış yasağının 3 Haziran tarihinde sona ermesi bekleniyor. İl içinde ilçeler arası kısıtlama 27 Mayıs itibariyle sona ermişti. Açıklanması beklenen yeni düzenlemeye göre illerde farklı uygulamalar olabilecek. Diğer yandan  maske takmak koşuluyla park, bahçe, sahil ve diğer alanlarda alanlar kullanıma açılacak ancak  kalabalık gruplar oluşmasına izin verilmeyecek. Düzenleme ile birlikte Sezon açılıyor, plajlarda uyulacak yeni kurallar açıklandı. Sigara içmek de yasaklandı

Tatilciler plaja rastgele havlu serip güneşlenemeyecek ve 9 metrekarelik özel alanları kullanmak zorunda olacak. Tatilcinin boşalttığı özel alan dezenfekte edildikten 20 dakika sonra yeni birine tahsis edilecek. Plajda artık sigara içmek de yasaklandı.

Corona virüsü tedbirlerinden sonra kısıtlamalar kaldırılınca ‘yeni normal’ olarak isimlendirilen corona virüsü sonrası dönemde, hayatımızdaki birçok şey farklı olacak.

Uzmanların sık sık uyardığı sosyal mesafe kuralı büyük önem kazanırken, insanların bir araya geldiği sosyal alanlarda yeni düzenlemeler yapılıyor.

SAHİLDE SİGARA İÇMEK YASAKLANDI

Yeni hayat düzeninde sahille ilgili bazı yeni kurallar ve yasaklar da getirildi. Sahile gelen her tatilci, soyunma kabinlerinin olduğu noktada bir turnikeden geçecek.

Bu turnikede bazı kontroller yapılacak ve tatilcilere maske, eldiven ve bu özel alanların kullanımıyla ilgili bir bilgilendirme kitapçığı verilecek.

3 KİŞİYE 9 METREKARELİK ALAN

Misafirler isterlerse tek kişilik eğer kalabalık gelirlerse de aynı aileden yalnızca 3 kişi 9 metrekarelik alanı kullanabilecek. Alandaki marketin kullanımı için de yine o maske ve eldivene ihtiyaç duyulacak.

Soyunma kabinlerinin ve duş alanlarının olduğu yerlerde sosyal mesafe şeritleri yer alacak. 9 metrekarelik alanda şezlong, şemsiye ve masayı kullanan tatilci ayrıldıktan sonra alan dezenfekte edilecek ve 20 dakika süresince yeni bir kişi alınmayacak.

PLAJDA SİGARA İÇMEK DE YASAKLANDI

Plaja giriş ve çıkışlar da farklı yerlerden olacak. Plajda artık sigara içmek de yasaklandı. Yetkililer, izmaritlerden corona virüsü bulaşma ihtimaline karşı kumsaldaki halatla çevrili alanda sigara içmeyi yasakladıklarını, sigara içenler için ayrı bir alan oluşturacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER