SGK İL MÜDÜRÜ AVCI'DAN SGK'YA BORCU OLANLARA ÇAĞRI...

SGK İL MÜDÜRÜ AVCI'DAN SGK'YA BORCU OLANLARA ÇAĞRI...

SGK Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, 7256 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında SGK'ya olan borçların yapılandırılması müracaatlarında bulunanların, ellerindeki tebligatlarda 31 Mart 2020 tarihine kadar ödemeleri yazıyor olsa bile 30 Nisan 2021 tarihine kadar belirlenen gecikme zammı ile beraber ödemeleri halinde peşin ödeme affından faydalanmış olacaklar" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, 7256 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında Sosyal güvenlik kurumuna olan borçların yapılandırılmasına başvuranlar için önemli uyarılarda bulundu.
Ellerindeki tebligatlarda 31 Mart 2020 tarihine kadar ödemeleri yazan işverenlerin 30 Nisan 2021 tarihine kadar belirlenen gecikme zammı ile beraber ödemeleri halinde peşin ödeme affından faydalanabilecekleri ve bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirten SGK İl Müdür Erkin Avcı, şunları söyledi:

"7256 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında Sosyal güvenlik kurumuna olan borçların yapılandırılması müracaatlarında Zonguldak İl Müdürlüğü olarak. 6200 civarında daha başvuru aldık. Bu sadece işveren borçluları açısından 6200 işlerimizi borçlandırma yapılandırmaları tamamını süresini de yaptım ve işverene tebliğ ettik. Malum biliyorsunuz 31 Mart 2021 tarihi itibarıyla peşin ödeme müracaatında bulunanların peşin ödeme tarihleri doldu. Peşin ödeme yapılanların değerlendirmesini yaptığımızda toplam yapmış olduğumuz peşin ödemenin yüzde seksenini tahsil ettiğimizi taslaklardan görüyoruz. Yüzde yirmisinin de 30 Nisan'a kadar gecikme zammı ile beraber ödemeleri halinde kabul olacağı için kendilerine ulaşmaya çalışıyoruz. 30 nisan'a kadar ödemelerini yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Eğer bunlardan da belli bir yere ulaşabilirsek de ciddi sayıda işverenimizin peşin ödemelerini sağlamış olacağız. Yapılandırma ödemeleri de malum biliyorsunuz aynı zamanda 4B borçluları Yani kendi nam ve hesabına çalışan eski bildiğimiz Bağkur'lular da vardı. orada da ciddi bir yapılandırma talebinde bulunan oldu ve yüzde 90 oranında ödemeyi almış olduk.
Banka kredisi ile emeklilikler vardı, banka kredisi üzerinden emekli yapmış olduklarımızın da emeklilik işlemlerini hemen tamamının sonlandırma aşamasına geldik ve maaşlarını bağladık. Bankadan zaten bağlanmış oluruz maaşlarında paraları kesilerek emeklilikleri devam etmiş olacak. 
Buradan özellikle vurgulamak istediğiniz şu peşin ödeme talebi yapmış olduklarımız ellerindeki tebligatlarda 31 Mart 2020 tarihine kadar ödemeleri yazıyor olsa bile 30 Nisan 2021 tarihine kadar belirleyeceğimiz gecikme zammı ile beraber ödemeleri halinde peşin ödeme affından faydalanmış olacaklar. Yanlış yapmamaları için gereken il müdürlüğümüze ve bağlı Sosyal güvenlik Merkez Müdürlüğümüze müracaat ederek bilgi almalarının önemli olduğunun altını çizmek istiyorum"

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2021, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER