Sıkışmış şehirde tırların işi yok!

Sıkışmış şehirde tırların işi yok!

Sıkışmış şehirde tırların işi yok!

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Sansürün kaldırılışının 110. Yıl dönümü münasebeti sebebiyle Zonguldak basın camiası ile bir araya geldi. Gazetecilik ilke ve ahlaki değerlerine dikkat çeken Vali Çınar, Zonguldak’ta devam eden projeler hakkı bilgiler verdi. ZGC Başkanı Derya Akbıyık ise Vali Çınar’a basın camiasında ki gelişmeleri aktardı. Vali Çınar, “Her birimiz bu şehre hizmet ediyoruz. Sizde basın yoluyla herkesi ve bizi kontrol ediyorsunuz. Bir yanlış varsa bunu yazıyorsunuz. Bir haber varsa bunu duyuruyorsunuz. Ama kişisel haklar ve özgürlükler, mahrem olan şeyler, insani değerlere zara vermemek gerekir. Hepinizin bayramı kutlu olsun. Bir takım, orkestra olarak birbirimizi desteklememiz ve senkronize olmamız gerekir. Ancak takım ruhu ile daha verimli olabiliriz” dedi.
Tır parkı ve Gümrük binasının bulunduğu alan ayrıca yıkılan balıkçı barınakları ile ilgili yapılacak projenin müjdesini veren Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Sahilde ki çalışmada uygulama projesinin beklendiğini ve bir aya kadar çalışmaların başlayacabileceğini müjdesini verdi. Diğer yandan Tır parkı ve Gümrük çıkışının bulunduğu alan ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Çınar, “Sahilde uygulama projesini bekliyoruz. Bir aya çalışma başlayacaktır diye tahmin ediyoruz. Çalışmalar için gerekli olan neyse yapılacaktır. Şehrimiz güzelleşecek ve artık çağa uyacaktır. Yüz binler meydanlara inecek. Her şey güzel olacak. Yat limanı konusu tabi kolay değil. Benim niyetim şu; Sıkışmış şehirde tırların işi yok. Ora marina olsa çok iyi olur. Yürüyoruz orada dikenli basık teller var. Gümrükten dolayı. Tuhaf duruyor tabi. Koskocaman ülkenin en büyük limanı olan Filyos seneye bitiyor. Tırlar niye bu şehre giripte boğsun yani? Sadece konu tır değil ama. O alanı insanlara açarsak tabi benim kişisel görüşü.
ÇINAR, AHLAK VURGUSU YAPTI
Basın camiasını ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Basına var olan sansürün kaldırılmasına yönelik kararı sevinç ve mutlulukla hep beraber yeniden kutluyoruz. Basınımız her kesimi olup bitenden, şehrimizden, ülkemizden haberler geçerek kamuoyunu haberdar ediyor. Aydınlatma, aydınlanmanın yanı sıra basın bir kontrol mekanizması oluşturmuştur. Kamu hizmetlerinde, özel sektör hizmetlerinde her türlü bir kontrol fonksiyonu mevcuttur. Bunların hepsi iyi şeyler. Sorunlarınızla ilgili olarak görüşerek elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz. Sorunlar hemen biterse hayatın tadı olmaz. Biraz mücadele iyidir. Yeni sorunlar da çıkabiliyor. Keza bunlar tatlı telaş diye nitelendirebileceğimiz şeylerdir. Her kesimde olduğu gibi herkesin uyması gerektiği gibi basın emekçilerinin de uyması gereken evrensel yazılı veya ahlaki kurallar vardır. Elektrikçi, bakkal gibi basın emekçileri de bu kurallara uyarsa basında saygın olur. Buna aykırı davranan kim olursa olsun tabiki buda camiaya zarar verir. Bütün meslekler için söylüyorum. Her birimiz bu şehre hizmet ediyoruz. Sizde basın yoluyla herkesi ve bizi kontrol ediyorsunuz. Bir yanlış varsa bunu yazıyorsunuz. Bir haber varsa bunu duyuruyorsunuz. Ama kişisel haklar ve özgürlükler, mahrem olan şeyler, insani değerlere zara vermemek gerekir. Hepinizin bayramı kutlu olsun. Bir takım, orkestra olarak birbirimizi desteklememiz ve senkronize olmamız gerekir. Ancak takım ruhu ile daha verimli olabiliriz” dedi.
PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Tır parkı ve Gümrük binasının bulunduğu alan ayrıca yıkılan balıkçı barınakları ile ilgili yapılacak projenin müjdesini veren Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Sahilde uygulama projesini bekliyoruz. Bir aya çalışma başlayacaktır diye tahmin ediyoruz. Çalışmalar için gerekli olan neyse yapılacaktır. Şehrimiz güzelleşecek ve artık çağa uyacaktır. Yüz binler meydanlara inecek. Her şey güzel olacak. Yat limanı konusu tabi kolay değil. Benim niyetim şu; Sıkışmış şehirde tırların işi yok. Ora marina olsa çok iyi olur. Yürüyoruz orada dikenli basık teller var. Gümrükten dolayı. Tuhaf duruyor tabi. Koskoacaman ülkenin en büyük limanı olan Filyos seneye bitiyor. Tırlar niye bu şehre giripte boğsun yani? Sadece konu tır değil ama. O alanı insanlara açarsak tabi benim kişisel görüşü. Bu hemen Valiliğin yapabileceği şeyler değil. Valilik bir masa alacaksa önce Ankara’ya yazar sonra ödenek gönderilir. Amacım şu; Bir proje yaptırabilirsek güzel bir şey kenarda dursun. Onla ilgili kamuoyu da oluşmuş olur. An gelir, gün gelir böyle bir çalışma yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER