Şırnak'ta maden ocağındaki göçük

Şırnak'ta maden ocağındaki göçük

Şırnak'ta maden ocağındaki göçük

IRNAK Kömür Ocakları bölgesinde ruhsatsız olduğu belirtilen bir kömür ocağında meydana gelen göçükte 6 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Kurtarma çalışmaları sırasında 1 işçi de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kurtarma ekipleri, göçükte başka işçilerin olma ihtimaline karşın, arama çalışmalarını sürdürüyor.
Şırnak- Cizre karayolunun 20inci kilometresinde, Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan 3 nolu açık kömür ocağında, bugün saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye UMKE ve AFAD ile sağlık ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçileri kurtarmak için zamana karşı yarış başladı.
6 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Çevredeki maden ocaklarında çalışan işçilerin de katıldığı çalışmalarla 7 işçi kısa sürede göçük altından yaralı olarak çıkarıldı. Çalışmalar sırasında işçilerden biri de fenalık geçirdi. Yaralanan 7 işçi ile rahatsızlanan 1 işçi, hazır bekletilen ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Yılmaz Mağrur, Mesut Mağrur, Yüksel Uğur, Mehmet İzer, Sekvan Üstün ve Vedat Özden, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.
Durumu ağır olan yaralı 1 işçi ile fenalaşan diğer işçinin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Şırnakta yaşanan maden faciasında halaü bir işçinin kayıp olduğunu belirterek, Her ihtimale karşı da tahlisiye ekiplerimiz hazır bekliyor dedi.
Şırnakta bugün kömür madeninde meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 6 işçi hayatını kaybetmiş, 1 işçi yaralı kurtarılmış, 1 işçinin de kayıp olduğu bildirilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yapılan açıklamada ocağın ruhsatının bulunmadığı açıklandı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Zonguldakın da madenle var olduğunu ifade ederek, iş sağlığı ve iş güvenliği konularına dikkat çekti. Demirci, halen bir işçinin kayıp olduğunu belirterek, Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait tahlisiye ekiplerinin hazırda beklediğini ifade etti. Demirci, şunları söyledi:
Zonguldakta savunduğumuz konulardan birisi budur. Her zaman dediğimiz gibi iş güvenliği konusunda yaşanan süreç bu tür işletmelerde çıkıyor. Kaçak ocaklarda kar amaçlı olduğu için maalesef iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda gerekli tedbirler alınamıyor. Bu konularda maalesef bizler sendika olarak her zaman gerekli mercilere dile getiriyoruz. Bizim de Zonguldaktaki tahlisiye ekiplerimiz teyakkuzda bekliyor. Orası açık işletme ve toprak kayması meydana gelmiş. Her ihtimale karşı da tahlisiye ekiplerimiz hazır bekliyor. Biz de olayda yaşanan madenci arkadaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz, madencilerimize de Allahtan rahmet diliyoruz. İnşallah kısa sürede kayıp olan madenci arkadaşımız da sağ salim kurtulur ümidiyle bizler de Zonguldaktan gelişmeleri takip ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER