Sizlere Soruyoruz!

Sizlere Soruyoruz!

Sizlere Soruyoruz!

Dün GÜNDEM Gazetesinin ortaya çıkardığı, İl genel meclisi üyelerinin fazla ücret aldığının ve Sayıştay’ında bu noktada soruşturma izni verdiğinin belirlenmesi üzerine İl Genel Meclisi Şubat/2018 3. Birleşimi sonunda açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, kanun ve yönetmelikleri açıklayarak kendilerine nispet yapıldığı ve kendilerinin şikayet edildiğini belirterek geçen sene ki Sayıştay denetçisinin konuyu tekrar irdelediğine dikkat çekti. Ancak açıklamanın detaylarından Meclis üyelerinin hafta sonları da çalışabileceğine işaret eden Necdet Karaveli bunun da kanunlara uygun olduğunu dikkat çekti.
“31 MECLİS ÜYESİ HAFTASONU ÇALIŞIYOR MU?”
Diğer taraftan Sayıştay dosyalarında 31 Meclis üyesinin itham altında kaldığı hatırlatmakla beraber bu 31 meclis üyesinin hafta sonları çalıştığı veya hangi zaman diliminde ve nerelerde denetlemelerde bulundukları kamuoyunca merak ediliyor.
Ayrıca çalışsalar bile puantörler meclis üyeleri ile beraber geziyor mu? Kanunda hafta sonları çalıştıklarına dair yasa olmasına rağmen bu faaliyetleri kimler rapor ediyor? Sosyal medya üzerinden fotoğraf paylaşmak çalışmalara kanıt olarak mı sunuluyor? Denetlemeler haricinde haftasonu yapılan toplantılarda ek ödeme yapılıyor mu?
Sayıştay’ın raporundan sonra haftasonu ücretlerinin hangi meblağlar olduğu veya gönüllü mü olduğu ise kamuoyunca merak ediliyor. Ayrıca Sayıştay denetçilerinin denetlemeler sırasında bir odada kapalı kalarak kimse ile iletişim kurmadıkları için dışarıdan müdahalenin gerçekleşmediği belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER