Şoförler Odası'nda 2. Raund

Şoförler Odası'nda 2. Raund

Şoförler Odası'nda 2. Raund

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, kongrede başkan adayı olan Alaattin Toros’a ateş püskürdü. Toros’un Denetim Kurulu Faaliyet raporunda iki imzanın sahte olduğunu iddiasına cevap veren Bahar, “Denetim kurulu 3 kişiden ibaret. Bir tane arkadaşımız Gebze’ye gidiyor. Burada olmadığı içinde genel sekreterimiz tabi bu benim bilgimin dışında olan bir olay, o arkadaşa telefon ediyor. Benim yerime imza atar mısın? Diyor. Öylelikle imza atılmıştır. Şimdi bunun aşağıda zaten 3 adet yedeği var. Bunları çağırabilirdi. İmza attırabilirdi veya hiç attırmayabilirdi. Zaten üç kişiden iki kişinin imzası çoğunluk olduğu için geçiyor. Sen burada ne suçu gördün? Burada ne suçu işlenmiş?” dedi.

Başkan adayı Alaattin Toros’un yolsuzluklar sebebiyle 18 yıl ceza aldığının altını çizen Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, bu cezaya rağmen temyiz dosyasının 3,5 yıldır Ankara’da bekletildiğini belirtti. Başkan Bahar, bir temyiz dosyasının 3,5 yıl beklemesinin imkansız olduğuna işaret ederek, “Senin Şoförler Odasında ki dosyaların, yolsuzlukların, görevi kötüye kullanma, her türlü suç unsurun zaten mahkemede tespitli. 18 senede cezan var. 3,5 seneden beri dosyan temyizde bekliyor. Dosyayı temyizde kim bekletiyor? 3,5 sene bir dosya asla temyizde kalmaz. Bende bu konuda suç duyurusunda bulunuyorum. Bizde dosya temyizde niye bekliyor onu araştıralım. Öyle suç duyurusunda bulunalım” şeklinde konuştu.

“GENEL SEKRETER İMZA ATTI”
Sahte imza iddialarına cevap veren ve Genel Sekreterin başkasının yerine attığı imzayı bilgisi dışında olduğunu belirterek doğrulayan Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, “Geçen hafta Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası 32. Olağan genel kurulunu yaptık. Çarşamba günüde mazbatamızı aldık. Şimdi bakanlık sayfasından 4 yıllık denetim kurulu faaliyet raporunu aldık. Bunu bakanlık sayfasından her isteyen indirebiliyor. Aday olan diğer 3 arkadaşta bunu indirdi. Allah’a şükürler olsun ki iki tanesi için bir şey demiyorum, bu faaliyet raporu içerisinde bir tane usulsüzlük veya yanlış yoktur. Böyle bir şey olsaydı bunlar figan eder yerlere yatarlardı. Ne bulmuşlar burda? Suç var diye Savcılığı meşgul ediyorlar. Denetim kurulu 3 kişiden ibaret. Bir tane arkadaşımız Gebze’ye gidiyor. Burada olmadığı içinde genel sekreterimiz tabi bu benim bilgimin dışında olan bir olay, o arkadaşa telefon ediyor. Benim yerime imza atar mısın? Diyor. Öylelikle imza atılmıştır. Şimdi bunun aşağıda zaten 3 adet yedeği var. Bunları çağırabilirdi. İmza attırabilirdi veya hiç attırmayabilirdi. Zaten üç kişiden iki kişinin imzası çoğunluk olduğu için geçiyor. Sen burda ne suçu gördün? Burada ne suçu işlenmiş? Sayın Valiye, Sayın Bakana çağrıda bulunuyorsun. Keşke buradan söylediğin gibi bir tane bir şey bulsan da konuşsaydın. Esnafında aklını karıştırıyorsun. Zonguldak halkının da aklını karıştırıp, “Acaba şoförler odasında ne oluyor” diye bir imaj yaratıyorsun. Sen Genel Sekreteri bürona çağırıyorsun ve, “Sana suç duyurusunda bulunmayacağım. Sen içerde bilgi varsa, kötü bir şey yapılıyorsa bana bilgi taşı”… Bunlar kamuoyunu yanıltmak için her zaman olduğu gibi bunları kullanıyor. Burada bir suç olsaydı sen bunu Savcıya söyleyecektin. Bir imzayı mı aldın da milleti yanılmaya çalışıyorsun” dedi.

“DOSYANI TEMYİZDE KİM TUTUYOR?”
Başkan adayı Alaattin Toros’un 18 yıl cezası olduğunu ancak dosyasının 3,5 yıldır temyizde birileri tarafından tutulduğu iddiasında bulunan Başkan Bahar, “Senin Şoförler Odasında ki dosyaların, yolsuzlukların, görevi kötüye kullanma, her türlü suç unsurun zaten mahkemede tespitli. 18 senede cezan var. 3,5 seneden beri dosyan temyizde bekliyor. Dosyayı temyizde kim bekletiyor? 3,5 sene bir dosya asla temyizde kalmaz. Bende bu konuda suç duyurusunda bulunuyorum. Bizde dosya temyizde niye bekliyor onu araştıralım. Öyle suç duyurusunda bulunalım. Ayrıca senin yanında ceza almış bir ton insan var. Bunu uzatıp kendisini gündem yapmak istemiyorum. Toros’un döneminde denetim kurulu başkanı olan Kemal Aydın var. Bunlar konuşuyor şimdi. Çaydamar’da İmam Hatip Lisesi’nde bir şey vardı. Bizde şimdi bunları konuşalım mı yani? Allah bana şu esnafın hak ve hukukunu yemeyi bana nasip etmesin. Ben önce vicdanımla hesaplaşırım. Bu kadar suç dosyası olupta bu kadar cırlayan adamı ilk defa görüyorum. Senin işin belli. Bunu herkes biliyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER