SOĞUK HAVALAR KAN BAĞIŞI SAYILARINI DÜŞÜRDÜ

SOĞUK HAVALAR KAN BAĞIŞI SAYILARINI DÜŞÜRDÜ

Zonguldak kent merkezinde Emral Çarşısı yanında bulunan Sergi Salonu'nda Kızılay kan bağış ekibi görevine devam ediyor.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın, vatandaşlara kan bağışında bulunmaları konusunda çağrıda bulundu.Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın, aşırı soğuk ve kar yağışı nedeniyle  kan bağış oranlarında ciddi olarak düşme yaşandığını ancak hastanelerde ise kan ihtiyacının azalmadığını belirtti.

Vatandaşları sadece 15 dakikasını ayırarak kan bağışı bulunmaya davet eden Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın, " Zonguldak Kızılay kan bağış merkezi olarak Emral Çarşı yanındaki sergi salonundayız buradaki ekibimiz sokağa çıkma kısıtlaması olduğu zamanlarda da burada  ekibimiz göreve devam ediyor. Öncelik de malum şiddetli kar yağışı tipi ve fırtına sebebiyle ve pandemi sürecinden dolayı maalesef kan bağışı oranı iyice azalmış durumda, hastanelerdeki ihtiyaçları ise azalmıyor.

Üç gündür şiddetli kar tipi ve fırtına nedeniyle ekiplerimizi göreve çıkartmak ta zorlanıyoruz ister istemez. O yüzden insanlarımızı sadece bir 15 dakikalarını ayırarak kan bağışı yapmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2021, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER