Soğuksu'yu kurtardım! Acılık'ı da kurtaracağım!

Soğuksu'yu kurtardım! Acılık'ı da kurtaracağım!

Soğuksu'yu kurtardım! Acılık'ı da kurtaracağım!

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak’ta yapılan çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Zonguldak’ın kurtuluş gününde başlayacak olan festivale yabancı konukların katılmayacağını belirten Başkan Akdemir diğer taraftan Vali Ahmet Çınar tarafından tanıtılan projelerin çok önemli olduğunu ve şehri güzelleştirmek adına beraber çalışacaklarını dile getirdi. Acılık’ta alt yapı sıkıntısı yaşanmayacağını dile getiren Başkan Akdemir, bölgenin parke taşlar ile kaplanacağını müjdeledi.
“YABANCI KONUKLAR OLMAYACAK”
Festival ile ilgili gelişmeleri aktaran Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Bu yıl kurtuluş günümüze göre planladığımız kurtuluş programımız 3 yıldır Ramazan ayına denk gelmişti. Bu sene de festivali planlamıştık ama bu arada da seçim ortaya çıktı. Seçim tarihi tam olarak festival tarihimize denk geliyor. Bu sebeple çalışmalarımızı bir hayli aksatacak bu tarih. Yurt dışından gelecek olan ekiplerin sunumuna engel olmak gerçekten bir handikaptır bu şehir için. Tabi haliyle son bir hafta seçim yasakları olacak. Biz hem kendimiz mahcup olmayalım hem de onlar mağdur olmasın diye uzaktan gelen misafirlerimizi ağırlayamayacağız. Ama kendi içimizde ki program rutin şekilde devam edecek. Kültür ve sanat ağırlıklı etkinlikler devam edecek” dedi.
“BERABER ÇALIŞACAĞIZ”
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın basına tanıttığı projeler hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Akdemir, “Vali beyin bu konuda gayretli çalışmaları var. Toplantılara biz de katıldık ve uzman arkadaş bizlere sunum yaptı. Rombaki konağının olduğu bölgede ki çalışma gerçekten önemli. Vali beyin şehrin güzelleşmesi adına büyük gayreti var. Beraberce bunu başaracağız inşallah” dedi.
“ACILIK’I KURTARACAĞIM”
Acılık’ta devam eden çalışmaların detaylarını aktaran ve müjde veren Akdemir, “Başlattığımız yer altı çalışmaları çok hassas. Cidden milimetrik çalışıyoruz. O sebeple ağır gidiyor çalışmalar. Kozlu’ya bir geçiş güzergahı hazırlıyoruz. Şehrin trafiğini rahatlatmak adına. Bazıları için kolay gözüküyor ama aceleci ruhumuz var. Bürokraside ki bazı arkadaşlarımız bu konuda aceleci davranıyor. Özellikle yine Acılık’ta bir çalışmamız var. Soğuksu’yu kurtarmıştım. Acılık’ı da kurtaracağım. Su baskınlarından kurtulacak. Bakın Acılık’ta menfezler dolmuş. Onu açıp kapatmak kolay değil. Şimdi onun tamamını Çaydamar köprüsünün yanı başından tren yolunun altından çelik boruyla geçtik. Hem yağmur hemde içme suyu borularımızı değiştirerek Acılık’ı daha rahatlatacağız. Akabinde hemen parke yapacağız. Tüm Acılık boyu ve İstasyon köpürüşüne kadar parke olacak” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER