"Sokak hayvanları için adalet",

- Zonguldak'ta sokak köpeklerinin telef edildiğini ileri süren hayvan hakları gönüllüsü bir grup, eylem yaptı

"Sokak hayvanları için adalet",

ZONGULDAK - Zonguldakın Çaycuma ilçesinde, hayvan hakları gönüllüsü bir grup, ilçede ve beldelerde sokak köpeklerinin telef edildiği iddiasıyla eylem gerçekleştirdi.

Çaycuma Öğretmen Evi önünde bir araya gelen grup, Sokak hayvanları için adalet, Yaşamak, sizin kadar onların da hakkı yazılı pankartlar açarak çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan, hayvan hakları gönüllüsü Gökhan Kazan, zulme sessiz kalanın dilsiz şeytan olduğunu söyledi.

Tüm ilgilileri hakka, adalete, merhamete, insanlığa ve kanunlara uymaya davet ettiklerini belirten Kazan, Bölgemizde sokak hayvanlarının katledilmesinin yanı sıra, ıssız yerlere atılmakta, bir beldeden köye, köyden beldelere, ilçeden ilçeye bırakılmakta ya da bazı barınaklara kapatılıp gerekli tedavileri ve bakımları yapılmadan ölüme terk edilmektedir. Köpekler, belediyelerin oyuncağı haline gelerek heba edilmekte, perişan bir duruma sürüklenmektedir. dedi.

Kazan, söz konusu duruma sessiz kalmadıklarını ifade ederek, Bölgemiz belediyelerine sesleniyoruz. Derhal Hayvan Hakları Kanununa uygun davranın. Bu zulme son verin. Vicdanlarınızdan kaçsanız bile kanunlardan kaçamayacaksınız. Buna asla izin vermeyeceğiz. ifadesini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

haber

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER