‘Sonunda istediğimiz oldu’

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’den işçi alımı açıklaması

‘Sonunda istediğimiz oldu’

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak olan 1500 maden işçisi için yasal düzenlemelerde sona geliniyor. 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik ile İŞKUR üzerinden yapılacak olan 1500 işçi alımında Zonguldak-Karabük ve Bartın insanı yararlanacak. 
 AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’de, TTK’ya alınacak bin 500 işçinin yaş sınırının 30 olduğunu ve yasal engelin aşıldığını söyledi. 
İstediklerin yönetmeliklerin hayata geçmesinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Milletvekili Polat Türkmen: “Sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak mitinginde bin 500 işçi müjdesi vermişti ve o günden bu güne kadar çalışmalar devam ediyor. Zonguldak-Bartın-Karabük bölgesinden işçi alımının yapılamasının gerektiğini ve KPSS şartını istemiyorduk. Sayın Bakanlarımız da bu görüşlerimizi paylaşmıştık. İstediklerimiz oldu ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlıklarımıza ve kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizde, milletimizde mutlu. En kısa sürede alımlar geçekleşecek. Birde çok merak edilen yaş sınırı da belli oldu. Bundan önce ki alımlarda olduğu gibi yaş sınırı 30’dur. Herkese hayırlı olsun” dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2018, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER