“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATADIR”

“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATADIR”

“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATADIR”

Zonguldak Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği tarafından, Avrupa Parlamentosu’nda Yunan milletvekili Ioannis Lagos’ın Yunan Adaları’ndaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda, Türk Bayrağını yırtmasına tepki gösterdi.

Madenci Anıtı’nda Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’a tepki gösteren Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Sinan Toprak, “Vatanımız üzerinden büyük oyunlar oynamaya çalışan Yunan vekil gibi ırkçı insan müsveddelerine buradan Karadeniz’in incisi Zonguldak’tan haykırmak isteriz. Bu millet şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya devam edecektir” dedi.

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı tepki eyleminde konuşan Sinan Toprak şunları söyledi; “Malumunuz üzere Brüksel’de düzenlenen Avrupa Parlamentosu(AP) genel kurulunun Yunan adalarında insani durum başlıklı oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu ele alındı. Yunanistan aşırı sağcı Altın Şafak Partisinin eski üyesi bağımsız Avrupa Parlamentosu milletvekili ırkçı Lagos. Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu bilmiyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor. Yunan vatandaşların hakları ne olacak diyerek tepki göstermiş, akabinde kirli elleriyle şanlı Türk Bayrağını yırtmıştır.  Herkes kendine yakışanı yapar. Yunan bayrak yırtar.

Aziz Türk milleti Bayrağını yüceltir. Vatanımız üzerinden büyük oyunlar oynamaya çalışan Yunan vekil gibi ırkçı insan müsveddelerine buradan Karadeniz’in incisi Zonguldak’tan haykırmak isteriz. Bu millet şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya devam edecektir. Bu bayrağın altında doğduk, bu bayrağın altında öleceğiz.  Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir.  Avrupa’nın şımarık ırkçı çocukları iyi bilsin ki Türk milleti dahili ve harici düşmanlarına Türkün sillesini çarparak kuvvet ve kudrettedir.

Bizler Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği olarak şehitlerimizin emaneti olan şanlı Türk Bayrağının taşıyıcısı olmaya dün olduğu gibi bugün de hazır ve nazırız. Bizler için söz konusu vatansa gerisi teferruatadır” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, İstiklal Marşımızı okuyup, Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’a tepki gösterdiler. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER