Sürece Öncülük Edebiliriz

Sürece Öncülük Edebiliriz

Sürece Öncülük Edebiliriz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak il başkanı Hamdi Ayan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde genel merkeze Zonguldak ile ilgili 4 önemli maddeyi ilettiklerine dikkat çeken Ayan, gelen cevabı kamuoyuyla paylaşarak şunları söyledi;

AK PARTİ HÜKÜMETİ FİLYOS PROJESİ ÜZERİNDEN YOL İZLİYOR”

“Zonguldak MHP’ye il Başkanlığı olarak zaman zaman şehrin sorunları ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde girişimlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda İstanbul milletvekilimiz Celal Adan’a Sunmuş olduğunuz dört maddelik Zonguldakla ilgili bir rapor vardır. Sayın milletvekilimiz bu soru önergelerini Başbakanlığa sunarak cevap gelen cevabı bizlerle paylaşmışlardır. Öz olarak burada sorduğumuz olaylar kömür işletmeleri ile ilgili yeni yolların aranıp aranmadığı, Özel sahalarla ilgili bir çalışmalarının olup olmadığını, Erdemirin özelleşmesinden sonra burada iflas eden demir tüccarları ile Nakliyat çalışanlarının geleceği ile ilgili bir çalışma olup olmadığını gibi konularla ilgili sorduk. Son madde ile uzun yıllardır yapılması planlanan filyos projesi ile ilgili sorular sorduk.
Bu sırular Başbakan yardımcısı Fikri Işık tarafından cevaplandırılmıştır. Bakanlığımız kamuoyunda filyos projesi olarak adlandırılan bölgenin yalnız bir bileşeni olan filyos endüstri bölgesinden sorumludur. Bu alanla ilgili devam eden malzeme süreci ise lehimize dönmüş olup 2017 yılı itibariyle planlama ve proje süreci tamamlanmıştır. Bölgenin halihazırda jeopolitik işlemleri tamamlanmıştır. Bundan sonraki süreçte filosu endüstri bölgesi entegre konumunda olan filyos limanına bağlanacak karayolu ve demir yolu güzergahını ulaştırma bakanlığı belirlemesinin ardından Bakanlığımızca bölgenin imar ve parselizasyonu planlar hazırlanıp daha sonra yapılacak planlamaya göre işlemler bitirip yatırımcı tahsis edilecektir. Sormuş olduğumuz bu dört sorunun ardından bakanlık tarafından sadece filyos görüldüğü üzere bir cevap gelmiştir. Biz buradan şunu anlıyoruz. Ak parti Hükümeti’nin filyos projesi üzerinden bir yol alacağını görüyoruz. Ama bunun da yetersiz olduğunu söylüyoruz. Diğer taraftan TTK’nın durumu, işçi açıklarının giderilmesine bir cevap yoktur. Buna bağlı olarak da rödevans sahaları ile ilgili bir cevap verilmemiştir. Ben bunlarla ilgili başta Ak Parti il başkanı ve milletvekilleri olmak üzere konuyu tekrar bir el atmalarını, bu şartlarda Zonguldak’ta dün açıklanan nüfus kriterleri de söz konusu olduğunda diğer soruların da cevaplandırılması gerektiğine inanıyoruz.”

“MADURİYETLERİN GİDERİLECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ”

Öte yandan sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili genel merkezde görüştüğümüz bir hadisi mevcuttur. Bilindiği üzere daimi kadroya geçemeyen sağlık çalışanları söz konusuydur. Bu noktada genel başkan Yardımcılarımız sağlık Bakanı ile görüşerek MHP il Başkanlığı olarak hazırladığımız raporu kendilerine sundular. Bu raporu yine yarın TBMM’ye ulaşacağını biliyoruz. İnşallah bu arkadaşlarımızın mağduriyetilerinin gidebileceğini umut ediyoruz.” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY DEĞİLİM”

Daha önce kamuoyuna yansıyan Milliyetçi Hateket Partisi Zonguldak il başkanı Hamdi Ayan’ın büyükşehir belediye başkanlığına aday olacağı konusuna açıklık getiren Ayan şöyle dedi;

“Geçtiğimiz gün bir açıklama yapmıştım. Bu doğrultuda zonguldak’ta yazarlarımızın makalelerini okudum. Ben MHP Zonguldak il başkanıyım ve bu zamana kadar hiçbir geri aday olmadım. Biz burada makamlarda bulunan insanlar olarak genel başkanımız yerel yönetimler başkanlarımız bizi bir yerlere layık görürlerse Zonguldak kamuoyu da bizden yana bir tasarruf uygularsa bizler bu süreçte liderlik edebileceğimizi belirttik. Dolayısıyla ittifak sürecinin yaşandığı bir dönemde sonuçta bir çatı adayı mı olacak yoksa her parti kendi adayini mı belirleyecek bunlarda da bir belirsizlik söz konusudur. Daha önce yaptığım açıklamayı tekrar yenilemek istiyorum. Zonguldak’ta bir çözümsüzlük Zonguldak’ta bir sahipsizlik vardır. Bundan dolayı da şahsıma taleplerin geldiğini söylemek istiyorum. Böyle bir algının oluşması halinde hizmetin her alanda yapılabileceğini genel merkezimizde bize uygun görüyorsa böyle bir süreçte öne çıkabileceğimizi belirtmek istiyorum. Daha seçime 13 ay gibi bir zaman vardır. Biliyorsunuz ki daha önce bir belediye başkanlığı yapmış olan Zeki Çakan söz konusudur. Bu abimiz ile istişare etmeden genel merkezi istişare yapmadan buradan net bir tavır ortaya koymayız. Kaldı ki, biz adayı izledikten sonra büyük bir salonda bunu açıklarız. Takdiri sizlere bırakıyorum. Ben doğrudan adayım diye bir ifade kullanmadım.”

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER