SYDV Müdürü Hasçelik ödeme takvimini açıkladı

SYDV Müdürü Hasçelik ödeme takvimini açıkladı

SYDV Müdürü Hasçelik ödeme takvimini açıkladı

Kdz  Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, düzenli yardım alanlara biner liralık desteğin ödenme takvimi ve biçimini açıkladı.  Ödemeler 1-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Hasçelik yazılı açıklamasında Kdz Ereğli SYDV tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ın Ekonomik İstikrar Paketi Kapsamında düzenli merkezi sosyal yardım almakta olan hanelere 1000’er TL PTT Kanalıyla yardım yapılacağını hatırlattı.
Hasçelik “PTT Kartı bulunan vatandaşlarımız PTT Kartıyla birlikte PTT atmleri veya Kamu Bankalarına ait ATM’lerden ücretsiz olarak ödemelerini çekebilecektir. PTT Kartı olmayanlar ise PTT Şubelerine giderek söz konusu destekten faydalanabilecektir” ifadelerini kullandı.

DOĞUM YILININ SON RAKAMINA GÖRE… MÜRACAAT GEREKMİYOR…
Yardım ödemelerinin hak sahibi vatandaşların doğum yılının son rakamına göre aşağıda belirtilen şekilde yapılacağını ifade eden Hasçelik şunları kaydetti:
“Doğum Yılının Son Rakamı Ödeme Tarihi
0 ve 5 Olanlar 1 Nisan
1 ve 6 Olanlar 2 Nisan
2 ve 7 Olanlar 3 Nisan
3 ve 8 Olanlar 4 Nisan
4 ve 9 Olanlar 5 Nisan
tarihlerinde yapılacaktır.
Bu konu ile ilgili vatandaşlarımızın vakıflara herhangi bir müracaatı olmayacaktır. Fayda sahipleri Genel Müdürlüğümüzün Alo 144 Sosyal Yardım Hattı, PTT Şubeleri ve SYD Vakfımızın 0 372 316 90 95 ve 0 372 323 03 43 nolu telefon hatlarından bilgi alabilecektir.”
 

”VAKFIN ÖNÜNDE KUYRUK OLUŞTURMAYIN… BİZİ ARAYIN”
Hasçelik ayrıda kamuoyunda son zamanlarda COVİD-19 (Koronavirüs) nedeniyle geliri 5.000.-TL altında olan ailelere SYD Vakfından yardım yapılacağı söylentileri yayıldığını ifade etti.
Bundan ötürü Kdz Ereğli SYD Vakfı önünde kuyruklar oluştuğunu ifade eden Hasçelik vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
“Koronavirüs tehdidi nedeniyle hem kendi sağlığınızı hem de kurumların sağlığını tehdit edilmemesinde fayda vardır. Gerçek dışı haberlere itibar edilmemelidir. Gerçek ve doğru haberleri almak için lütfen SYD Vakfı Müdürlüğümüzün 0 372 316 90 95 ve 0 372 323 03 43 nolu telefonlarından başvurmanız yeterli olacaktır.
Ayrıca SYD Vakfımıza kayıtlı bulunan, ilk müracaat eden, düzenli yardımdan faydalanamayan ihtiyaç sahipleri için Vakıf Mütevelli Heyeti başkanlığınca yardımlar planlanmakta olup bu vatandaşlarımızın da mağduriyetleri giderilecektir. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın talepleri vakfımızın yukarıda belirtilen telefon numaralarından alınacaktır.Vakfımıza zaruri durumlar dışında gelinmemesi virüsün yayılmaması ve sağlığımızın korunması için önem arz etmektedir. Çok Değerli Kdz Ereğlililer Evinizde kalın.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 00:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER