'Talep' eden değil 'Kabul' eden sendika!

'Talep' eden değil 'Kabul' eden sendika!

'Talep' eden değil 'Kabul' eden sendika!

Zonguldak’ta hastane çalışanlarının üye olduğu Türk-İş’e bağlı Koop-İş Sendikasında yaşanan istifalar sendika yöneticilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Yaşana istifaların dedikodu ile yayılarak genele yayılması için çaba gösterildiği belirten iş yeri temsilcisi Kerem Eser, “Etrafta dolaşan İSTİFA edin bizde ediyoruz tavrında konuşlara kendi özgür iradeniz ile karar verin kimsenin dolduruşuna veya tavsiyesiyle iş yapmayın, istifa etmek veya üye olmak herkesin HÜR iradesine aittir. Bu Sendika 4 yıldır bizlerin daha iyi şartlarda çalışabilmesi, daha iyi ücretler alabilmesi ve çeşitli davalar açarak HAKKIMIZI aramak için kimseden tek KURUŞ dava masrafı almadan günlerce aylarca tek tek davalara girerek olması gerekeni almak için çabalamış bir örgüttür...
Ben Türkiye’nin en büyük İşçi Sendikası olan Türk-iş ailesinin içinde olmaktan onur ve gurur duyuyorum hiç bir şekilde bu oluşumun içinden kopmayacağım ve elimden geldiğince TEK KURUŞ menfaat gütmeden yapılan hizmetleri görmezden gelmeden hakkı olanı bana DAYATILANA razı olmadan savaşmaya devam edeceğim. Ayrılanlar olduğu gibi katılanlar da olacaktır bu konuda zerre sıkıntım olmadı olmayacak da gidenlere Allah selamet versin der önümüze bakarım herkese saygılar” ifadelerini kullandı.
Gerçekleşen istifalarda sendikanın çalışan haklarını yeterince savunmadığı ve ‘Sarı’ sendika olmasından dolayı ‘Talep eden’ değil hükümetten ne gelirse ‘kabul eden’ noktasında olmasından dolayı tepki gösterildiği ve istifaların bu sebeple gerçekleştiği iddia ediliyor. Sendika temsilcileri ve yönetimi ise istifaların çoğalmaması için çaba gösterdiği açıkça görülüyor.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER