Tdk'nın Tanıtım Afişine Zonguldaklı Vatandaşlardan Tepki

Tdk'nın Tanıtım Afişine Zonguldaklı Vatandaşlardan Tepki

Tdk'nın Tanıtım Afişine Zonguldaklı Vatandaşlardan Tepki

Türk Dil Kurumu (TDK) 2017 Türk Dili Yılı için hazırladığı afişlerde Zonguldakı Zongulgak şeklinde yazması Zonguldaklı vatandaşların da tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, TDKnın Zonguldak halkından özür dilemesini beklediklerini ifade ettiler.
Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan büyük boy afişte yer alan şehir isimlerinde Zonguldakın adının Zongulgak olarak yazılması sosyal medyada büyük tepki topladı. Vatandaşlar da Cumhuriyetin ilk kenti olan Zonguldakın adının Zongulgak olarak yazılmasının üzücü olduğuna vurgu yaptı. Kentte gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan Öznur Güneş, afişteki yazıyı fark ettiğinde TDK gibi bir kurumun böyle bir hata yapmasının üzücü olduğunu ifade etti.
Kentin 5 bine yakın maden şehidi verdiğini ve ülke ekonomisine yıllarca katkı sağladığını da hatırlatan Güneş, O yazıyı gördüm. Şok geçirdim. Aynı zamanda üzüldüm. Türk Dil Kurumu gibi bir kurumun Zonguldakı Zongulgak diye yazmasına çok şaşırdım. Zaten yıllardır Zonguldak iteleniyor. Ne doğru düzgün bir hizmet görüyor. Yatırımlar gecikiyor. Planlanan yatırımlar yapılmıyor. Zaten siyasiler vuruyor Zonguldaka bir de TDKnın üzerine Zongulgak diye yazması çok şaşırtıcı oldu. Zonguldakta da bu yazı büyük bir tepki topladı. Kınıyorum desem kimi kınayacağız bilmiyorum. İli temsil edenlerin bu durum için bir an önce girişimde bulunmasını bekliyorum. Ekonomiye yıllarca katkı ve 5 bin maden şehidi veren bir şehrin adını yanlış yazan bir kurumun Zonguldaklılardan özür dilemesini bekliyoruz şeklinde tepkisini dile getirdi.
Kent merkezinde balıkçılık işiyle uğraşan esnaf Bayram Yılmaz ise Türk Dil Kurumunun yalnızca Zonguldak halkından değil Türkiyeden özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz tepkisini şöyle ifade etti:
TDK Türkiyeden özür dilemeli. Zonguldak, Türkiye Cumhuriyetinin ilk şehri. 5 bin maden şehidi olan bir şehir. Bırakın özür dilemeyi bir gün değil bir sene bile özür dilemeyle affedilecek yanı yok. Vatandaşlardan çok önce şu Zonguldaktan çıkan vekiller bu işin üzerine gitmelidir. Ama şunu da gözardı etmeyelim. Cumhuriyet tarihinde Zonguldaktan milletvekili çıkıp da bir tane mezarı olan kişi yok Zonguldakta. Bu şekilde Zonguldakta yazarlar, Zıngıldakta yazarlar. Biz buna tepki göstermezsek bu şehri şu anda üçe böldüler. Bakalım daha Kdz. Ereğliyi il mi yaparlar.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER