Tek kelimeyle HDP'lileri çıldırttı...

Tek kelimeyle HDP’lileri çıldırttı...

Tek kelimeyle HDP'lileri çıldırttı...

TBMM’de 15 Aralık 2017 Cuma (bugün) yapılan 38. Oturumda, HDP’li milletvekillerin, “Cezaevinde yatan teröristlerin içinde HDP milletvekilleri var mı? şeklinde sorusuna, Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, tek kelime ile “EVET” cevabını vermesi üzerine HDP’li vekiller çıldırdı.

AK PARTİ GRUBU ADINA HÜSEYİN ÖZBAKIR (Zonguldak) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve İşyurtları Kurumunun 2018 yılı bütçesi hakkında partim adına söz almış bulunuyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Sözlerime başlamadan önce bir hususu belirtmek istiyorum. Amerika Birleşik Devletleri tarafından geçen hafta atılan talihsiz bir adım, Orta Doğu’da yeni bir çatışmanın ayak sesleri hâline gelmiştir. Orta Doğu’ya barış ve huzurun gelmesi ancak ve ancak Filistin meselesinin hakkaniyetli bir şekilde çözülmesi sonucunda gerçekleşecektir. Dünya döndüğü müddetçe Filistin halkının yanında olacağımızın tüm dünya milletleri tarafından bilinmesini istiyorum.

İzninizle kurum hakkında sizlere birtakım bilgiler vermek istiyorum. Aralık ayı başı itibarıyla ülkemizde 384 adet ceza ve infaz kurumu vardır. Bu ceza ve infaz kurumlarının toplam kapasitesi 207.579’dur. Söz konusu bu kurumlarımızda 5.316’sı kadın olmak üzere 149.846 hükümlü, 4.791’i kadın olmak üzere 83.828 tutuklu bulunmakta olup toplam 233.674 kişinin barınması sağlanmaktadır.

Fiziki alanda bazı iyileştirmeler yapılmış ve mevcut ceza ve infaz kurumlarımızın elektrik, su, doğal gaz, sıhhi tesisat, çatı ve genel tadilatları kapsamında büyük ve küçük onarımları yaptırılarak kurumlarımızın fiziki şartları iyileştirilmiştir. Çocuk kapalı ceza infaz kurumu olarak faaliyet gösteren 7 kurumumuzda ise çocuk hükümlü ve tutukluların aile bağlarının kopmaması ve ruhsal yönden kendilerini rahat hissetmeleri amacıyla toplam 17 adet aile görüşme odası kurum içinde oluşturulmuş, kullanıma hazır hâle getirilmiştir.

Hükümlü ve tutukluların iaşeleri de Sağlık Bakanlığının belirlediği günlük kalori ihtiyacına göre hazırlanmaktadır. Hükümlü ve tutuklular için ve görevli personel için 5 lira olan günlük iaşe bedeli yüzde 40 artırımla 7 liraya çıkarılmıştır. Yine kurumda annesiyle birlikte kalan çocuklar ve süt emziren hükümlü, tutuklu anneler ile hamile hükümlü ve tutuklular için 7,5 lira olan iaşe bedeli 10 liraya çıkarılmıştır. Ceza infaz kurumlarında barındırılan çocuk hükümlü ve tutuklulara, diyetisyen ve doktor kontrolünde, fiziksel, mental ve sosyal gelişimini kapsayacak şekilde, günlük iaşenin yanında ilave olarak yüzde 20 daha fazla ek gıda, meyve, bal, süt, tatlı gibi ürünler verilmektedir.

Diğer taraftan, hükümlü ve tutukluların nakilleri için son sekiz yılda 1.196 ring aracı alınmış, toplam sayı 1.384’e ulaştırılmıştır. Bunun yanı sıra, lüzum görülen özel durumlarda hükümlülerin ve tutukluların nakli için özel uçak bile kiralanmaktadır.

Sayın Başkanım, şu anda cezaevlerimizin kapasitesi biraz yüksek görülmektedir. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarla, birkaç yıl içerisinde bu halledilecek ve cezaevleri daha rahat bir duruma kavuşturulacaktır. Cezaevlerimizdeki 62 bin olan terör tutuklu ve hükümlü sayısı şu anda 59.600’e düşmüştür. Bunlardan 45.600’ü FETÖ tutuklusu, geri kalanı da PKK ve diğer terör örgütlerine ait tutuklulardır.

NİHAT AKDOĞAN (Hakkâri) – Onun içerisine HDP’yi de koyuyor musunuz?

HÜSEYİN ÖZBAKIR (Devamla) – Evet.

NİHAT AKDOĞAN (Hakkâri) – Yuh olsun, yuh! Seni nasıl seçenler oraya gönderdiyse HDP’deki siyasetçileri de öyle göndermişlerdir!

HÜSEYİN ÖZBAKIR (Devamla) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; dâhilî ve haricî düşmanlara rağmen yüzde 11,1 oranda büyüyor olmamız çok büyük bir başarıdır.

NİHAT AKDOĞAN (Hakkâri) – Sizi gönderen vatandaşsa beni gönderen de vatandaştır!

HÜSEYİN ÖZBAKIR (Devamla) – Bu başarı, milletimizin başarısıdır. Bununla ne kadar gurur duysak azdır.

NİHAT AKDOĞAN (Hakkâri) – Eğer bize öyle diyorsanız on misliyle size iade ediyoruz, on misliyle!

BAŞKAN – Lütfen, dinleyelim.

HÜSEYİN ÖZBAKIR (Devamla) – Bu arada, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzün bünyesinde bulunan genel müdüründen infaz koruma memuruna kadar tüm personelini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum, kendilerine sağlık ve mutluluklar temenni ediyorum.

2018 yılı bütçesinin milletimize, devletimize hayırlı olmasını diliyorum, siz saygıdeğer milletvekillerini sevgiyle saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

BAŞKAN – Teşekkür ederiz Sayın Özbakır.

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) – Sayın Başkan…

BAŞKAN – Sayın Kerestecioğlu...

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) – Sayın vekilimizin sorusu üzerine “Evet, içine koyuyorum.” diyerek HDP’yi de terörist olarak ilan etti.

İSMAİL TAMER (Kayseri) - Sen sordun, o da “Evet.” dedi, ne var yani?

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Adana) – Ne demek “Sordun ‘Evet’ dedi” ya?

NİHAT AKDOĞAN (Hakkâri) – Ne demek yani burada?

İSMAİL TAMER (Kayseri) – Sen sordun “Evet.” dedi yani.

BAŞKAN – Sataşmadan mı söz istiyorsunuz?

NİHAT AKDOĞAN (Hakkâri) – Seni gönderen vatandaşsa, buradaki ne?

MUHAMMET BALTA (Trabzon) - Sus be! Hayret bir şey ya!

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER