Teknoparkın ilk Ar-Ge ürün başarısı

Teknoparkın ilk Ar-Ge ürün başarısı

Teknoparkın ilk Ar-Ge ürün başarısı

Zonguldak Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren 4Us Bilişim Firması, Teknopark’a dahil oldukları Akıllı Hasta Tetkik İstasyonu (AHTI) Projesi, prototipini üretti ve pazara sundu. Sağlık tesislerinde bir sağlık çalışanı tarafından hasta odalarına yönlendirilen AHTI, bluetooth bilekliklerinden tanıdığı hastalara özel kabinleri otomatik açıyor ve hastaların yataklarında ateş, tansiyon, kan, elektrokardiyografi (EKG) vb. detaylı tetkiklerinin yapılmasına olanak sağlıyor. Entegre ekranı sayesinde tetkikler görselleşiyor. Bu şekilde sağlık tesislerinde iş akışının hızlanması, zaman kaybının önlenmesi, hastaya doğru ilaç uygulanması ile ilaç kullanım güvenliği ve evrak çıktı maliyetlerinin minimize edilmesi gibi birçok avantaj sunan AHTI, batarya, soğuk zincir için soğutma dolabı, jel akü vb. donanımlarıyla da fark yaratıyor. Firma, HIMSS Euroasia konferans ve fuarında görücüye çıkardığı ürünü Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida Eyaletinde 9-13 Mart 2020 tarihleri arasında düzenlenecek HIMMS Global Health Konferansı ve Fuarında da tanıtacak.    
Katıldığı ilk fuarda, Sağlık Bakanlığı ve Şehir Hastaneleri başta olmak üzere Almanya, Singapur, Azerbaycan ve Özbekistan kamu ve özel sektör kurum ve kuruluş temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği AHTI’nın 2020 yılı sonuna kadar 70 adet sipariş alması hedefleniyor. AHTI, şu ana dek 4 adet Adana Yüreğir Devlet Hastanesi, 4 adet Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi ve 1 adet Şehir Hastanesi olmak üzere toplamda 9 sipariş aldı.
Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Teknoparkımız adına gurur verici bir gelişme, kuruluşumuzdan itibaren vurguladığımız milli katma değeri yüksek ürün hedefimizin ilk somut çıktısını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. 4Us Bilişim Firmamıza bize yaşattıkları bu gurur ve mutluluk adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile bir güzel haber daha paylaşmak istiyorum. 20 Nisan 2020 tarihinde Üniversitemiz tarafından düzenlenecek Farabi VII. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı'nda Teknoparkımıza ait bir stant alanı olacak ve Teknopark Firmalarımız tarafından prototipleri geliştirilen çok sayıda ürünü bu stantta sergileyeceğiz. Tüm Zonguldak Bülent Üniversitesi ailesini stantımıza bekliyoruz. Teknoparkımızın bu noktaya gelmesinde desteklerinden ötürü başta Sayın Rektörümüz ve Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi. 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2020, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER