‘Terazi artık fabrika ayarlarına dönsün!’

AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Vacit Durdubaş isyan bayraklarını çekti

‘Terazi artık fabrika ayarlarına dönsün!’

AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Vacit Durdubaş, açtı ağzını yumdu gözünü. Devrek’te ki insanlara ikinci sınıf muamelesi yapıldığını iddia eden Vacit Durdubaş, sıcak asfaltın yapılması için karın yağmasının mı beklendiğini söyledi. 
DURDUBAŞ: ‘DEVREK’TE İNSANLAR İKİNCİ SINIF İNSAN MI?’
Vacit Durdubaş: “İller Bankası’ndan yapılacak sıcak asfaltın Devrek ilçemizde sadece bir yerde uygulama yapıldı. Şu anda ilgili müteahhittin ilçemizde çalışmadığı görülüyor. Bunun akıbeti nedir? Bununla ilgili bilgi istiyoruz. Ayrıca, geçen yıl bütçemizi yaparken köy yollarımızda ciddi derece bozukluk olduğu için sıcak karışım ile ilgili paralar ayırdık. Gerek Özel İdare bütçesinden gerekse KÖYDES ödeneklerimizden para ayırdık. Devrek ilçesinde yapılan çok bir iş yok. 3 aydan beri ilçemizde her ilçede olduğu gibi bir tane kanal kazıcı var. Halen daha araç arızalı. İlgili müdürümüzle görüştük, ödenek olmadığından bahsediliyor. Geçtiğimiz hafta ki encümen kararlarına baktım, yedek ödenekten Genel Sekreterlik Kalemine aktarılmalar olmuş. Bir Özel İdare’nin asli görevini yapması gerekirken, fuzuli harcamalara para bulunuyor. Devlet Özel İdare’ye parayı millete hizmet etmemiz için gönderiyor. Hiç kimsenin keyfi harcaması için gönderilmiyor. İlçemizde sıcak asfalt çalışması yok. Kış geldi kar yağacak, acaba bu sıcak asfalt karın üzerine mi dökülecek? Ciddi derecede bu konuda sıkıntımız var. Her yere üretim yapılıyor, Devrek’e yapılmıyor. Diğer ilçelere giden sıcak asfaltlarda birinci sınıf vatandaşlar yaşıyor da acaba Devrek’te yaşayan insanlar ikinci sınıf vatandaş mı? Bir yıldır tenkitte bulunuyor, bir cevap da gelmiyor. Bu konuları konuşmaktan artık utanç duyuyorum ama bazıları utanç duymuyor. Haksızlık ve adaletsizlik yapılıyor. Bizim programlarımız önce olduğu halde uygulama yapılmıyor. Devrek’te çalışmaya çıkan firma daha sonra başka ilçeye kaydırılıyor. Adalet yok, burada terazinin ayarı bozulmuş. Bu terazinin artık fabrika ayarlarına dönmesi lazım” dedi. 
KOKULU: ‘DEVREK’TE OLAYIN BU KADAR VAHİM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM’
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu’da Devrek’te ki eksiklikleri bildiklerini ve ayrımcılık yapılmadığını belirterek şöyle konuştu: “Vacit beyin söyledikleri doğru. Devrek’te programda biraz gerideyiz. Biz bunun farkındayız. Makinaların arızası konusunda ödenek sıkıntımız var. Zaten ek bütçe talep ettik. Onu oradan karşılamayı planlıyoruz. Çünkü daha önceden bu konuda ayrılan ödenek yetmiyor. Akaryakıtta da benzer sıkıntılarımız var. Devrek’te olayın bu kadar vahim olduğunu düşünmüyorum. Ama konuyla ilgileneceğim. Varsa bir dengesizlik, haksızlık gidereceğim. Öyle şey olmaz, onu kabul edemeyiz. Devrek’e neden ayıralım? Oda bizim bir ilçemiz.  
KARAVELİ: ‘BİZ SESİMİZİ ÇIKARTMADIK’
Son olarak konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli: “Bende arkadaşlara hak veriyorum. 1 Kasım’a geldik, şurada belki 20 gün daha uygulama yapabiliriz. Merkez ilçe olarak bir sıralama yaptık, KÖYDES Kozlu’dan başladı. Bu sefer İller Bankası da Kilimli’den başladı biz sesimizi çıkartmadık. Adaletsizlik yapmamak adına sırayla geliyoruz. İşleri bir an önce bitirmemiz gerekiyor. Biraz gayret edelim. Devrek’te ki problem bana da yansımaya başladı. Özellikle muhtarlar beni de arıyor. Biraz gayret edip 20 Kasım’a kadar çalışmaları bitirmemiz gerekiyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2018, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER