"Terzilik insanları güzel giydirmektir"

"Terzilik insanları güzel giydirmektir"

"Terzilik insanları güzel giydirmektir"

Zonguldakta 68 yıllık mesleği terziliği ilerlemiş yaşına rağmen sürdüren Muhammet Bulut, çalışma azmini ilk günkü gibi koruyor.

Asma Mahallesinde ikamet eden 4 çocuk, 8 torun sahibi 80 yaşındaki Bulut, 12 yaşındayken akrabasının dükkanında çırak olarak çalışmaya başladı. Mesleği öğrendikten sonra zamanla işinde ilerleyen Bulut, açtığı dükkanında terziliği sürdürerek kentte aranan ustalardan oldu.

Bir dönem baypas ameliyatı sonrası geçirdiği felç nedeniyle kısa bir süre çalışamayan Bulut, tedavisinin ardından çok sevdiği mesleğine kaldığı yerden devam etti. Ustalarından öğrendiği, mesleğe saygı müşteriye saygıyla başlar kuralını hayatına yansıtan Bulut, saygının göstergesi olarak her gün gömlek giyip kravat takıyor.

- Terzilik insanları güzel giydirmektir

Bulut, yaptığı açıklamada, yarım asrı geçen süredir yaptığı mesleğine hala ilk günkü aşkla bağlı olduğunu söyledi.

İnsanların mesleklerine saygı duyduğu takdirde başarılı olabileceklerini belirten Bulut, 68 yıldır her işi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını ifade etti.

Bulut, ustasından gördüklerini uygulamaya devam ettiğini ve geleneği sürdürmeye çalıştığını anlatarak, Ustamız giyimine o kadar önem veriyordu ki ben onu kravatsız bir gün görmüş değilim. Biz ustalarımızdan öyle öğrendik. Bugüne kadar da öyle geldik. Bizim de esnaf olarak müşteriye karşı o saygıyı göstermek görevimizdir diye düşünüyorum. diye konuştu.

Terziler olarak insanların giyim zevkine hitap ettiklerini kaydeden Bulut, terziliği, insanları güzel giydirmek olarak tanımladığını ve müşterilerinin güzel görünmelerini sağlamak için çabaladığını dile getirdi.

 

- Üretmek kadar güzel bir şey yok

Bulut, mesleğe olan ilgini her geçen gün azaldığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Gençlerimizi zanaata pek meyilli görmüyorum. Daha çok kolay para kazanma yönlerine gidiyorlar. Terzilikte belli bir emek var. Ben hemen terziliğe başlayayım, bir iki senede şu maaşı alayım. diye bir şey olamaz çünkü öğrenilmesi gerekiyor. Öğrendikten sonra para kazanmaya başlar. Terzilikte el emeği, göz nuru önemlidir. Bu mesleğin kaybolması bizler için çok büyük bir acı. Mesleklerin kaybolmasını istemiyoruz. 80 yaşına geldim ama zamanımı değerlendirmek istiyorum. Kahve köşelerinde oturmayı bugüne kadar asla düşünmedim. Üretmek bana büyük bir zevk veriyor. 2004 yılında baypas ameliyatı oldum. O ara felç geçirdim. Felç geçirdikten sonra 2 ay boş kaldım. Allaha inancım sayesinde ayakta durduğumu düşünüyorum. Üretmek kadar güzel bir şey yok. Yeter ki insanlara faydalı olabilelim.

Her türlü kadın-erkek giyimi üzerine çalıştığını ve dikimler yaptığını anlatan Bulut, gücü yettiği kadar mesleğine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER