Tıp Fakültesi Araştırma Görevlilerine İleri Uyum Kursu

Tıp Fakültesi Araştırma Görevlilerine İleri Uyum Kursu

Tıp Fakültesi Araştırma Görevlilerine İleri Uyum Kursu

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde "Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı" kapsamında araştırma görevlilerine yönelik olarak planlanan ‘İleri Uyum Kursu’ 6-7 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlendi.
Mezuniyet sonrası Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan, son bir yılda tıpta uzmanlık sınavında başarılı olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlık eğitimi almaya hak kazanan araştırma görevlileri için verilen kurs kapsamında, Tıp Fakültesi anabilim dallarından öğretim üyeleri, ‘Tıbbi Fotoğrafçılık ve Video Çekimi’, ‘Temel İletişim Becerileri’, ‘Hasta ile İletişim’, ‘Etkili Sunum Teknikleri’,‘Etik Kurullar ve Tez Yazımı’,   ‘Histoloji ve Embriyoloji’, ‘Burs Olanakları, Fonlar ve Proje Yazımı’, ‘İyi Klinik Uygulamaları ve Kanıta Dayalı Tıp’,‘Hasta Hakları ve Etik’, ‘Araştırma Metodolojisi’,  ‘Kariyer Planlama’ başlıklı sunumlar gerçekleştirdiler.
‘SÜREKLİ MESLEKİ GELİŞİM VE SÜREKLİ TIP EĞİTİMİ İYİ HEKİM OLMAK İÇİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARDIR’
Kursun açılış konuşmasını, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Can yaptı.  Prof. Dr. Can, Tıp Fakültelerinin mezuniyet sonrası eğitimdeki yerini ve önemini anlattığı ‘Mesleki Gelişim’başlıklı ilk derste sürekli mesleki gelişim ve sürekli tıp eğitiminin iyi hekim olmak için vazgeçilmez unsurlar olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Can, konuşmasında kursun düzenlenmesinde emeği geçen mezuniyet sonrası eğitim komisyonunun tüm üyelerine, dekanlık personeline ve gerekmezuniyet öncesi gereksemezuniyet sonrası tıp eğitimi için her türlü desteği veren RektörümüzProf. Dr. Mustafa Çufalı’ya teşekkür etti.  
Program geri bildirimlerin alınması, katkı ve önerilerin sunulması, konuşmacı öğretim üyelerine teşekkür belgelerinin verilmesi ve katılan araştırma görevlilerine sertifikalarının dağıtılması ile sona erdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER