TMMOB'nin çağrısıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleşti

TMMOB'nin çağrısıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleşti

TMMOB'nin çağrısıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleşti

ZONGULDAK - TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erdoğan Kaymakçı, TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Gününü kutladı.

Kaymakçı, Maden Mühendisleri Zonguldak Şubesinde TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, 19 Eylül 1979da Türkiyenin 55 farklı ilindeki 740 iş yerinde TMMOBnin çağrısıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildiğini anımsattı.

Ekonomik ve demokratik taleplerle yapılan eylem çağrısına, diğer teknik eleman ve emekçilerin de destek vermesiyle 100 bini aşkın kamu çalışanının o gün iş bıraktığını hatırlatan Kaymakçı, şöyle konuştu:

Ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının hak kaybına neden olacak bu tek taraflı fesih işleminin iptali için idare mahkemesine açtığımız davanın takipçisi olacak, üyelerimizin mesleki ve özlük haklarını korumaya devam edeceğiz. Bizler mesleğimizi bilimden, üretimden ve toplumdan yana kullanan bir mücadele geleneğinin sürdürücüsüyüz. Bu anlayışla TMMOBnin eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden, barıştan, laiklikten, bağımsızlıktan yana tavrını korumaya, geliştirmeye, güçlendirmeye devam edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızın dayanışma gününü kutluyoruz.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER