TOKİ inşaatında işçiler eylem başlattı

TOKİ inşaatında işçiler eylem başlattı.

TOKİ inşaatında işçiler eylem başlattı

zonguldakta bir inşaatta çalışan taşeron firma işçileri, maaşlarını alamadıkları iddiasıyla kule vince çıktı. İşçiler maaşlarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtirken, polis ekiplerinin ikna çabası sürüyor.
Çınartepe Mahallesinde yapımı devam eden inşaatta çalışan alt taşeron firma işçileri yaklaşık iki aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla eylem başlattı. Yaklaşık 80 işçi bayram öncesi alacaklarının ödenmediğini öne sürerek inşaattaki kule vince çıktı.
Olay yerine gelen polis ekiplerinin kule vince çıkan 8 işçiyi ikna etme çabası sürüyor. İşçilerin zaman zaman kuleden sarkması ise yürekleri ağza getirdi. Eylem yapan işçilerden biri ise aşağıya inerek polis ekipleri ile görüştü.
İşçiler, alacakları ödenene kadar kule vinçteki eylemlerinin süreceğini belirtti. Öte yandan, yüklenici firma yetkililerinin alacakları taşeron firmaya ödediği öne sürüldü. İşçileri ikna çabası sürerken olay yerinde ambulans ve itfaiye ekipleri hazır bekletiliyor.

ŞİMDİ DE VİNÇLİ EYLEM!

 3 Aydır paralarımızı alamıyoruz. 80 kişinin parası var burada. Eğer paralarımız ödenmezse atlayacağız ifadelerini kullandı. İşçilerin bir kısmı ise aşağıda bekleyerek arkadaşlarına destek veriyor. 

Diğer yandan ana yüklenici firmanın taşeron firmaya ödeme yaptığı, taşeron firmanın da işçilerin hak edişlerini ödediği oratay çıktı... İşçilerin henüz ödeme günü gelmemiş alacaklarını alarak bir daha dönmemek üzere memleketlerine gitme niyetiyle  para istedikleri, ödeme yapılmayınca da firmayı zorda bırakmak için bu eylemi yaptıkları ileri sürüldü firma yöneticileri; Herşey çok açık. İş takvimi, ödeme takvimi ortada. Bizim açımızdan hiç bir eksik yok. Yapılmamış bir ödeme yok dedi.

Yetkililerle görüşen işçiler maaşlarını alacaklarının sözünü aldıktan sonra vinçten indiler.

 

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2017, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER