Toptan, hedeflere dikkat çekti

Toptan: "2023, 2053, 2071 hedeflerine varmayı gerçekten istiyorsak spor ve sanat alanında da başarılı olmamız gerekir"

Toptan, hedeflere dikkat çekti

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, Zonguldakta ödül töreninde, Dünyanın bilinen ülkelerinden biri olacak isek 2023, 2053, 2071 hedeflerine varmayı gerçekten istiyorsak sadece ekonomik alanda değil, sadece sosyal alanda değil, özellikle spor ve sanat alanında da başarılı olmamız gerekir diye konuştu.
Japonyada faaliyet gösteren Cosmonet-Japonya isimli sivil toplum kuruluşu tarafından 27. düzenlenen Uluslararası Dünya Çocukları Ağaç Sevgisi Resim Yarışmasına Türkiyeden katılan 3. sınıf öğrencisi Onat Efe Bostancı üçüncülük elde etti. Yarışmaya Türkiyeden beş okulun yanı sıra çeşitli ülkelerden 30u aşkın okulda öğrenim gören öğrenciler de katılım sağladı. Zonguldak Köksal Toptan İlköğretim Okulu öğrencisi Onat Efe Bostancı, Japonyadan gönderilen ödülünü ise Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptanın elinden aldı.
Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılanan Toptana eşi Saime Toptan ile Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre eşlik etti. Okul bahçesinde gerçekleştirilen ödül töreninde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, Japonyada yaşayan Zonguldaklı işadamı Murat Ensicinin destekleriyle yarışmaya katılım sağlandığını ifade etti. Ensicinin iki ülke arasında aynı zamanda dostluk köprüsü de kurduğunu hatırlatan Toptan, şu ifadelere yer verdi:
Güzel bir etkinlik için bir arada bulunuyoruz. Bizim yıllardan beri söylediğimiz anlatmaya çalıştığımız bir hususun hayata geçmiş olmasının görüntüsüdür. Hep söyledik, söylemeye devam ediyoruz ki bizim çocuklarımız ellerine biraz imkan verildiği takdirde dünyanın en başarılı çocukları, gençleri olabilecek yetenekte, zekada çocuklardır. Türkiyeden bu yarışmaya 5 okul katıldı. İçlerinde bizim de bulunduğumuz 5 okul Japonyada dünyanın 30u aşkın okuluyla yarıştılar ve başarılı oldular. Türkiye üç tane ödül aldı. Bunlardan birisi de Onatın. Ben Onat ve ona önderlik eden öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Dünyanın bilinen ülkelerinden biri olacak isek 2023, 2053, 2071 hedeflerine varmayı gerçekten istiyorsak sadece ekonomik alanda değil, sadece sosyal alanda değil, özellikle spor ve sanat alanında da başarılı olmamız gerekir.
Programda okul binasında yer alan ve Saime Toptanın adına yapılan çok amaçlı salonun açılışı gerçekleştirildi. Köksal Toptan, yarışmaya Türkiyeden katılım sağlanmasına katkı sağlayan ve Japonyada yaşayan Murat Ensici ile de telefonla görüşerek selamlarını iletti.
Törende minik öğrenciler çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterilerini sergiledi.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER