Toptan'a yeni görev..

Kamu Görevlileri Etik Kurulu başkan ve üyeliklerine atama yapılmasına dair karar Resmi Gazete'de yer aldı. Buna göre, başkanlığa Köksal Toptan atandı.

Toptan'a yeni görev..
Kamu Görevlileri Etik Kurulu başkan ve üyeliklerine atama yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazetede yayımlandı.
 
Buna göre, başkanlığa Köksal Toptan, üyeliklere ise Asım Aykan, Selçuk Hondu, Ahmet Karayiğit, Ömer Faruk Doğan, Ahmet Haluk Dursun, Ahmet Demirok, Ziyaeddin Akbulut, Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Prof. Dr. M. Fatih Uşan ve İbrahim Burkay atandı.
 
Söz konusu atamalar, 5176 sayılı kanunun 2nci maddesine göre gerçekleştirildi.

KÖKSAL TOPTAN KİMDİR?

1943 yılında Rizede doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Zonguldakta bitirdi. 1962 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1966 yılında bitirdi. Zonguldakta serbest avukatlık yaptı. Bu dönemde çeşitli sivil toplum örgütlerinde ve Adalet Partisinde etkin görevlerde bulundu. Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Askerliğini Sarıkamışta yedek askeri hakim olarak tamamladı. 1977 yılında Zonguldaktan milletvekili seçildi. TBMM Adalet ve KİT Komisyonu üyelikleri yaptı. Büyük Kongre sonucu partinin Merkez Haysiyet Divan Başkanlığı görevine seçildi. 12 Kasım 1979 yılında kurulan 43. Hükümette Devlet Bakanlığına atandı.
12 Eylül 1980e kadar bu görevini sürdürdü. 12 Eylül 1980 askeri müdahalesi ile görevden ayrılan Toptan, Ankarada serbest avukatlık yapmaya başladı. 1986 yılında yapılan ara seçimlerde kapatılan Adalet Partisi yerine kurulan Doğru Yol Partisi ‘nden Zonguldak Milletvekili seçildi. 1987 yılında DYP Büyük Kongresinin Divan Başkanlığını yaptı. Aynı yıl yapılan milletvekili genel seçimlerinde tekrar Zonguldak Milletvekili seçildi. DYP TBMM Grup Başkanvekilliği görevine seçildi. 1991 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde DYP Bartın Milletvekili seçildi. 49. Hükümette Milli Eğitim Bakanlığı yaptı. 1995 yılında yeniden Bartın Milletvekili seçildi. 51. Hükümette Kültür Bakanlığına getirildi. 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinden Zonguldak Milletvekili seçildi. 2 dönem TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığında bulundu. Ak Parti 2.Büyük Kongre Başkanlığını yaptı. 2007 seçimlerinde yeniden Adalet ve Kalkınma Partisinden Zonguldak Milletvekili seçildi. Ağustos 2007de TBMM Başkanlığı için yapılan ilk turda 450 oy alarak rekor bir oyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildi. 2011 yılı seçimlerinde yeniden Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili seçilen Köksal Toptan,a yeni görevinde Başarılar Dileriz.

ASIM AYKAN KİMDİR?

1953 yılında Trabzon merkeze bağlı Dolaylı Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Daha sonra Karma Ortaokulu ve Trabzon Lisesi’nden mezun oldu.

 

1974 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (K.T.Ü.) mezun olduktan sonra, Maden Tetkik Araştırma (M.T.A.) enstitüsünde 3 yıl jeoloji mühendisi olarak (Antakya, Artvin, Rize ve Trabzon’da) çalıştı. Kısa bir özel sektör hayatından sonra İzmir’de 18 ay ulaştırma olarak askerlik yaptı.

 

1980’den sonra ticaret hayatına başlayan Aykan 1987 yılına kadar, özellikle yüksek öğrenim gören gençlerin hizmetinde bulundu. 1987-1994 yılları arasında R.P. Trabzon İl Başkanlığını yürüttü. Sonrasında 27 Mart 1994 Mahalli Seçimlerinde Trabzon Belediye Başkanlığı’na seçilen Aykan aynı göreve 18 Nisan 1999 yılında tekrar getirildi. 8 Ağustos 2002 tarihinde 22. dönem milletvekilliği genel seçiminde Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi’nden aday adayı olmak üzere Trabzon Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmiştir. Aykan evli ve 4 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2017, 05:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 7 yıl Önce

hayırlı olsun sayın bakanım

SIRADAKİ HABER