Tosun'dan Fatih Çakır açıklaması!

Tosun'dan Fatih Çakır açıklaması!

Tosun'dan Fatih Çakır açıklaması!

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak’ta yerel yönetimler toplantısı gerçekleştireceklerini belirterek yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi’nin Zonguldak’a geleceğini belirtti. Tosun ayrıca 18 Ağustos’ta yapılacak büyük kongreye Zonguldak’tan 46 otobüs ile katılacaklarını belirtti. Ak Partili Zeki Tosun açıklamasında, “Önümüzde ki hafta Perşembe günü yerel yönetimler başkan yardımcısı Sayın Mehmet Geldi’nin katılımı ile belediye başkanları, ilçe başkanlarımızın katılacağı merkezden ise kadın kolu, gençlik kolu başkanlarımızın katılacağı yerel yönetimlerle ilgili bir toplantı yapılacak” dedi.
Ereğli İlçe Başkanlığına Fatih Çakır’ın atanması üzerine kamuoyunda oluşan “18 Ağustos’ta kongre var. Acele bir atama olmuş” eleştirilerini yersiz bulduğunu belirten Başkan Tosun, “Bu yapılan acele yapılan bir atama değildir. Biliyorsunuz 24 Haziran’da bir seçim yaşadık. 24 Haziran öncesinden bizim 16 adet il başkanımız istifa etmişti. Bu il başkanlarımızın bir kısmı aday gösterildi. Bu 16 istifan eden başkandan 4 tanesi aday gösterildi. Bunların içinden bazıları tekrar atandı. Bazılarında değişikliğe gidildi. Aynı şekilde ilçelerde de vardı. Sonuç olarak acele bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullanarak Çakır’a destek verdi.
“MEHMET GELDİ, GELİYOR”
Perşembe günü Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi’nin Zonguldak’a gelerek toplantı gerçekleştireceğinin altını çizen Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Önümüzde ki hafta Perşembe günü yerel yönetimler başkan yardımcısı Sayın Mehmet Geldi’nin katılı ile belediye başkanları, ilçe başkanlarımızın katılacağı merkezden ise kadın kolu, gençlik kolu başkanlarımızın katılacağı yerel yönetimlerle ilgili bir toplantı yapılacak. Perşembe günü önce Sayın Geldi Kastamonu’da bulunacaklar. Oradan Bartın, Karabük ve en sonunda Zonguldak’a iştirak edecekler. Bu toplantılar normalde 3 ayda bir Genel Merkez tarafından yapılmaktadır. Daha önce Mehmet Geldi tarafından bu toplantının daha genişletilmişini 100. Yıl tesislerinde yapmıştı. Bu sefer bir tek başkanların katılacağı bir toplantı olacak. Geçtiğimiz hafta kendileri Doğu Karadeniz’de bu çalışmayı yaptılar. Bu hafta Batı Karadeniz’de olacak. Burada değerlendirmeler yapacağız. Daha sonra Sayın başkan aldığı raporu Ankara’ya götürecek. Tabi teşkilat olarak çalışmalarımız devam ediyor. Kadın kolları yine kongrelerini gerçekleştirdi. Bu kongrede Zonguldak ekibimiz, tüm delegelerimiz hazır bulundu. İki hafta sonra hayırlısı ile Genel Merkez kongremize gideceğiz. Onun içinde biz teşkilatlar olarak tüm ilçelerimiz dahil çalışmaları yapıyoruz. Pazartesi günü ilçe başkanlarımız ile bir toplantı yapacağız. Biz Zonguldak olarak kongreye 46 otobüs ile katılacağız. İnşallah bu sefer de içeriye girip salonda yerimizi alacağız. Kongreden sonra tabi Mart ayında yapılacak belediye seçimlerinin çalışmaları başlamış olacak. Zonguldak’ta bu çalışmaların içinde olacağız. Normal teşkilat çalışmalarımız da devam ediyor. Milletvekillerimiz ile beraber haftasonları etkinliklere katılıyoruz. Pazar günü de yağlı güreş müsabakalarına katılacağız” dedi. 

“ACELE ATAMA DEĞİL”
Ereğli İlçe Başkanlığına Fatih Çakır’ın atanması üzerine kamuoyunda oluşan “18 Ağustos’ta kongre var. Acele bir atama olmuş” eleştirilerini yersiz bulduğunu belirten Başkan Tosun, “Bu yapılan acele yapılan bir atama değildir. Biliyorsunuz 24 Haziran’da bir seçim yaşadık. 24 Haziran öncesinden bizim 16 adet il başkanımız istifa etmişti. Bu il başkanlarımızın bir kısmı aday gösterildi. Bu 16 istifan eden başkandan 4 tanesi aday gösterildi. Bunların içinden bazıları tekrar atandı. Bazılarında değişikliğe gidildi. Aynı şekilde ilçelerde de vardı. Sonuç olarak acele bir durum söz konusu değil. Geçtiğimiz hafta il başkanları atandı. Bu hafta da ilçe başkanlarımız. Bir an önce teşkilatların oluşması noktasından genel merkezimiz böyle bir karar almıştır. Bize göre acele değil bir an önce yapılması gereken bir durumdur. Ereğli bizim en büyük ilçemiz. Bir an önce teşkilatlarının gözden geçirilerek yerel seçimlere hazırlanması gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER