Tosun 'Kadınlarımız geleceği hazırlıyor'

Tosun “Kadınlarımız geleceği hazırlıyor”

Tosun 'Kadınlarımız geleceği hazırlıyor'

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında Kadınların Ülkemizin geleceğe hazırladığını ve AK parti İle kadınların hayatın her alanında yer almaya başladığını söyledi.

Kadına karşı yapılan her türlü şiddete karşı olduklarını belirten Zeki Tosun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Sözlerimin başında tüm kadınlarımızın kadınlar günün kutluyorum. Kadınlarımıza karşı yapılan her türlü şiddeti kabul etmiyoruz, kadına uzanan eller kırılsın istiyoruz.

2001 yılında başlayan ve 2002 yılında iktidara gelerek başlayan Büyük AK Parti hareketinde kadınlarımız hep ön safta olmuşlardır. Kadınlarımız AK Partiyi hep sahiplendiler, bundan sonra da sahipleneceklerdir. Kadınlarımız Partimize ve bizlere hep güç vermiştir.

 AK Parti iktidarı ile kadınlarımız her alanda çok daha etkili hale geldi. 40 belediye başkanımız kadın. Devlet dairelerinde çalışanların yüzde 40ı kadın. Hakim ve savcıların üçte biri kadın. Üniversite hocalarının yarısı kadınlarımızdan oluşuyor. Öğretmenlerimizin yüzde 65i kadınlarımızdan oluşuyor. Kadınlarımız geleceğinizi hazırlıyor. Üniversiteye giden kadınlarımızın oranı yüzde 12den yüzde 34e çıktı. Üniversiteye giden kızlarımızın sayısı erkek öğrencilerimizden daha fazla.

Hayatın her alanında ön plana çıkan kadınlarımız ülkemizin ve insanlarımızın geleceğini hazırlıyorlar. Ülkemizin ve ilimizin kalkınmasında, gelişmesinde ve sosyal, kültürel alanlarda önemli rol oynuyorlar.

Bu duygu ve düşünceler ile 8 Mart Dünya kadınlar gününü bir kez daha kutluyor, tüm kadınlarımıza sağlık ve mutluluk diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER