Tosun'dan çifte kutlama

Tosun'dan çifte kutlama

Tosun'dan çifte kutlama

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 21 Mart Dünya Ormancılık günü ve Ağaç Bayramı ile birlikte Nevruz’u da kutladı.
“Biz Kıyamet Koparken Bile Ağaç Dikmeyi Öğütleyen Bir Medeniyetin Mensuplarıyız diyen Zeki Tosun, Bölge ve Zonguldak’ın yeşili ve ormanı ile en zengin iller arasında yer aldığını, gelecek nesiller için hem yeşili, hem de ormanı korumak zorunda olduklarını söyledi.
İslam Dininin ve Türk örf ve adetlerinin doğaya, yeşile ve ormana ayrı bir önem verdiğini dile getiren Zeki Tosun, “Biz öyle bir dinin mensuplarıyız ki, Yaş ağaç kesmenin can kıymaya eş değer olduğunu öğreten, tavsiye eden bir inançla yoğrulmuşuz. Peygamber efendimiz, ‘Kıyamet günü bile olsa elinizdeki fidanı dikiniz’ diyerek bizlere ağaç dikmenin önemini ve faziletini anlatmıştır. İlimiz ve bölgemiz yeşil ve orman açısından oldukça zengin bir bölgedir. Bizler bu zenginliğimize sahip çıkmalı, yeşilimizi ve ormanlarımızı korumalıyız. Kuraklığın ve çölleşmenin önüne geçmek Ağaçlandırma ile mümkündür” dedi.
21 Mart Dünya Ormancılık ve Ağaç bayramının yanı sıra Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada büyük bir coşkuyla kutlanan ve baharın ve bereketin habercisi olan Nevruz bayramı olduğunu da belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun; “Nevruz; bolluğun, bereketin ve bahar mevsiminin gelişini müjdeler. Nevruz; sevgi, barış ve kardeşlik gibi evrensel değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır. Bugün de bütün farklılıklarımızla, bütün kültürel renklerimizle; bu toprağın, bu vatanın birer evladı olduğumuzu bilerek; başta aziz Türk Milleti olmak üzere tüm insanlığın Nevruz Bayramını kutluyor; Nevruzun bolluk, bereket, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” dedi.
Zeki Tosun mesajında, “21 Mart Nevruz, Ağaç Bayramını ve Orman Haftasını kutluyor, Ağaç Bayramı ve Orman Haftası vesilesiyle herkesi yaşadığımız topraklara karşı daha titiz davranmaya ve cennet vatanımızın her köşesinin ağaçlandırılmasına destek olmaya davet ediyorum. Nevruz’un da barışı ve yeni umutları günümüze taşıyan, terörün son bulduğu bir bayram olmasını diliyorum. Hayatlarını kaybeden tüm Orman çalışanlarımıza da Allah’tan rahmet Diliyorum”görüşlerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER