Tosun'dan Maden Şehitleri Açıklaması

Tosun'dan Maden Şehitleri Açıklaması

Tosun'dan Maden Şehitleri Açıklaması

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Ankara’da katıldığı 121. Genişletilmiş İl başkanları toplantısını değerlendirdi. Toplantının ilk gününde teşkilat noktasında istişarelerde bulunduklarını belirtti. Toplantının ikinci gününde ise Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile başladığının altını çizen Başkan Tosun, Afrin operasyonu ile ilgili bilgi aldıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’de son terörist temizlenene kadar savaşacaklarını söylediğini belirtti.
AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresine gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın maden şehitlerine verdiği sözü değerlendiren ve AK Parti Zonguldak Milletvekili, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özbakır’ın şehit yakınları ile bir araya geldiğini hatırlatan Başkan Tosun, “. Bununla ilgili çalışmalar daha önceki yıllarda vekiller ve bizizim girişimlerimiz sayesinde Enerji Bakanlığı ve diğer bakanlık düzeyinde olsun yapmıştık. Tabii Zonguldak’ta bu işi takip eden bir dernek var. Bu arkadaşlarımız da 2 yıldır biz zaten sürekli iletişim halindeyiz. Cuma günü Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır kendileri ile bir toplantı yaptı. Buradaki sayı aşağı yukarı belli. Bunlara bakılarak çalışmalar yapılacak. Bu noktada bize verilen bir tarih yok yani şu tarihten öncesi ve sonrası diye. Bu yasadan faydalanmak isteyen kriterlere uyan kimler varsa bununla ilgili bir çalışma yapılacak” dedi.
“AFRİN TEMİZLENECEK”
AK Parti genel Merkezinde yapılan 121. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “ AK Parti kurulduğundan beri her ay yaptığımız genişletilmiş il başkanları toplantısının 121.sini Ankara genel merkezde yaptık. İlk toplantımızı teşkilat başkanımız ve genel başkan yardımcımız Mustafa Ataş ile beraber gerçekleştirdik. Bir masa etrafında Sayın teşkilat başkanımız ile beraber geçen aydan bu aya kadar yaptığımız çalışmaları ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca tabii kongre süreçleri devam ediyor. Teşkilat başkanımız bize bilgiler verdi. Ayrıca Suriye sınırında teröristlere karşı yapılan operasyonla ilgili Sayın başkanımız bize bilgiler verdi. İlk gün yaptığımız toplantılarda daha çok teşkilat ile ilgili olanlardır. Teşkilat başkanımızdan aldığımız talimatları ilçe ve belde başkanlarına ulaştırıyoruz. Daha sonra Cuma günü Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın genel başkanımız basına açık bölümde 81 il başkanı, 81 İl Kadın Kolları Başkanı, 81 Gençlik Kolu Başkanı, 81 de İl Genel Meclisi başkanları ile bir araya geldi. Bu toplantının en önemli konusu Afrin’deki operasyon oldu. Afrin’deki son terörist yok oluncaya kadar mücadelenin süreceğini Cumhurbaşkanımız bize iletti” dedi.
“EREĞLİ’DE PANEL DÜZENLENİYOR”
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün Ereğli’ye gelerek panel düzenleyeceğini belirten ve vatandaşları panele davet eden Başkan Tosun, “ Ereğli’de İstanbul Milletvekilimiz Sayın Metin Külünk beyin katılacağı bir panel düzenleniyor. Toplantının ana konusu “Bir Millet Uyanıyor” yani yerlilik ve millilik ile ilgili. Sayın Külünk’ü biiz daha önce de Ereğlideki toplantılara götürmüştü. Bütün teşkilat larımızı ve vatandaşlarımızı saat 19.30 daki Bu toplantıya bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“GEREĞİ YAPILACAK”
Başbakan Binali Yıldırım’ın maden şehitlerinin yakınlarına verdiği müjde üzerine açıklamlaarda bulunan Ak Partili Tosun, “ Başbakanımız Binali Yıldırım o gün il kongremizde verdiği müjdelerden bir tanesi de maden şehitlerinin yakınları için verdiği sözdür. Bu bizim için önemliydi. Biz daha önce yaptığımız görüşmelerde sayın Başbakanımızın ekibine bunları bildirmiştik. Kendileri sağ olsun kongre de bunları birinci ağızdan dile getirdiler. Bununla ilgili çalışmalar daha önceki yıllarda vekiller ve bizizim girişimlerimiz sayesinde Enerji Bakanlığı ve diğer bakanlık düzeyinde olsun yapmıştık. Tabii Zonguldak’ta bu işi takip eden bir dernek var. Bu arkadaşlarımız da 2 yıldır biz zaten sürekli iletişim halindeyiz. Cuma günü Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır kendileri ile bir toplantı yaptı. Buradaki sayı aşağı yukarı belli. Bunlara bakılarak çalışmalar yapılacak. Bu noktada bize verilen bir tarih yok yani şu tarihten öncesi ve sonrası diye. Bu yasadan faydalanmak isteyen kriterlere uyan kimler varsa bununla ilgili bir çalışma yapılacak. Belki bazıları işlere girmiştir. Bu noktada faydalanmak isteyen kardeşlerimize gereği yapılacak” dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 16:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
maden şehit aileleri
maden şehit aileleri - 6 yıl Önce

Sayın İl Başkanım Maden Şehit Ailelerinin vermiş olduğu bu haklı mücadeleye verdiğiniz destek için teşekkür eder yeniden seçildiğiniz İl başkanlığı görevinde başarılar dileriz.

SIRADAKİ HABER