TTK Genel Müdürü Eroğlu, anıt neden taşındı?

TTK Genel Müdürü Eroğlu, anıt neden taşındı?

TTK Genel Müdürü Eroğlu, anıt neden taşındı?

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın, Başbakan olduğu yıllarda açılışını gerçekleştirdiği Maden şehitleri Anıtı’nın, Maden Müzesi’nin bulunduğu alana neden taşındığı merak ediliyor.
Zonguldak Havzası Maden Şehitleri Anıtı 2003 yılında dönemin TTK Genel müdür vekili Mehmet Kayadelen ve dönemin GMİS Genel Başkanı Çetin Altun tarafından, çevre düzenlemesi ise Zonguldak çevre Koruma Vakfı’nın finansman desteği ile Zonguldak Belediyesi tarafından yapılmıştı. İş kazalarında hayatını kaybeden maden işçilerinin isimlerinin bulunduğu anıtta, yıllardır bakım ve onarım yapılmaması da vatandaşlar tarafından tepkiye neden oluyordu. 
Öte yandan, 25 Mayıs 2003 yılında, Zonguldak Havzası Maden Şehitleri Anıtı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde açılışını yaparak: “Madenler tükene bilir kaynaklar olduğundan, madencilik bir gün sona erecektir. Bir çok tesis varlığını koruyamayacaktır. Ancak yüzyıllar boyunca dimdik duracak bu anıt, havzada yapılan madenciliğin gelişimini ve yaşanan acıları kuşaklar boyunca anlatacaktır" sözlerine yer vermişti.
Ekmek parası uğruna canlarını yerin metrelerce altında kaybeden maden işçilerinin isimlerinin bulunduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışının yapıldığı anıt neden Maden Müzesi’ne taşındı? Zonguldak halkı TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’ndan açıklama yapmasını bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER