TTK'DA DA HAYAT DURDU!

- Zonguldak'ta TTK'de çalışan aralarında Çinlilerin de bulunduğu bazı maden işçileri, ocağa girmeden önce saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu

TTK'DA DA HAYAT DURDU!

ZONGULDAK - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 79. yılında Zonguldakta anma töreni düzenlendi.

Valilik önündeki törende, Vali Ahmet Çınar ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan bazı madenciler de ocağa girmeden önce saatler Atatürkün hayata gözlerini yumduğu 09.05i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu. TTKde çalışan bazı Çinli işçilerin de saygı duruşunda bulunması dikkati çekti.

İşçilerden Dursun Nazlı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkü, ebediyete intikalinin 79. yılında maden ocağında andıklarını belirterek, şunları söyledi:

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin küllerinden yeniden doğmasına vesile olan ve toplumu ayağa kaldıran bir insan. Ülkemizin dimdik ayağa kalkmasını sağlayan Ulu Önder Atatürkü bugün ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Atatürk gereken değeri o dönemde kentimize vermiştir. Ülke ekonomisine katkı verme noktasında herkesten daha çok çalıştığımıza inanıyorum. Hayatımız pahasına yer altındaki cevheri çıkarıyoruz. Ulu Öndere borcumuzu üreterek, çalışarak yer altındaki cevheri çıkararak ödemeye çalışıyoruz.

Ereğli ilçesinde inşaatta çalışan işçiler de Atatürkü anmak için bir araya geldi. Türk bayrağı açan ve Atatürk posteri taşıyan işçiler, saygı duruşunun ardından iş yerlerinde çalışmaya devam etti.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

 

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 07:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER