TTK'ya İşçi Müjdesi Beklerdik

TTK'ya İşçi Müjdesi Beklerdik

TTK'ya İşçi Müjdesi Beklerdik

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan, AK Parti Zonguldak 6. Olağan İl Kongresini ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Zonguldak ile ilgili verdiği gelişmeleri değerlendirdi. Müjde olarak TTK’ya işçi alımını ve istihdamın arttırılmasına yönelik beklentiler olduğuna ayrıca göçün önlenmesine yönelik Zonguldak’ın kalkınmada öncelikli iller arasına alınması gerektiğine dikkat çeken MHP’li Ayan, “Bu konular ile ilgili birşeyler duyacağımızı umut etmiştik” açıklamasında bulundu.

“VALİLİK DAVET ETTİ”
Zonguldak Valiliği tarafından yapılan davet ile kongreye katıldıklarına dikkat çeken Başkan Ayan, “Bu konu ile ilgili basın mensupları olarak AK Parti kongresine katılıp katılmayacağımız ile ilgili bir merak vardı. Bununla ilgili Ak Parti’den bir davetiye gelmişti. Ama bu siyasi parti kongresi olarak değerlendirdiğimizden dolayı bununla ilgili Valiliğimiz tarafından bir davetin olacağının daha mantıklı olacağını belirtmiştik. Sağ olsun Sayın Valimiz tarafından bu davet gelmiştir. Dolayısıyla Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ helikopter pistinde karşıladık. Kendiler ile hal hatır sorma imkanımız oldu. Kısa bir değerlendirme aldı bizden” dedi.
“İŞÇİLERİN GARDI DÜŞTÜ”
Sağlık sektöründe çalışan işçilere yönelik herhangi bir müjde verilmediğine dikkat çeken MHP’li Ayan, “Kongre salonuna geçtik tabi yerimiz protokolde ayrılmıştı. Biz nezaket bakımından gitmemiz gerektiğini düşündük ve orada bulunduk. Orada tabi çok müjde beklendi. Bu anlamda KİTlerde çalışanların kadroya geçeceği Başbakan tarafından duyuruldu. Bunun yanı sıra Soma’da şehit olan madenci kardeşlerimizin şehit olarak sayıldığını daha önceden TTK’da çalışıup şehit olan işçi kardeşlerimize böyle bir yasa olmadığı yönünde bir açıklama oldu ve bundan sonra madende şehit olan kardeşlerimizin şehitlik statüsünün verileceği, bu kişilerin ailesinden bir kişinin kamuya işe alınacağı söylenmişti. Bu Zonguldak açısından önemli bir konuydu. Tabi orada asıl beklenti bu sağlık sektöründe çalışan ve kadroya geçemeyen kardeşlerimizin durumuydu. O konuda müjde beklerken bu konuda bir gelişme olmadı. O insanların gartları düştü bu sebeple. Biz bu konu ile ilgili grup başkanvekilimiz ile bir görüşme gerçekleştirdik. Ve bunla ilgili yasal bir prosüdür hazırlamaya çalışıyor MHP” şeklinde konuştu.
“İŞÇİ MÜJDESİ BEKLEDİK”
TTK’ya işçi alımı ve Zonguldak’ın kalkınmada öncelikli iller arasına alınmasına yönelik müjdeler beklediklerine işaret eden Başkan Ayan, “Benim anladığım şudur ki Başbakan Filyos Projesi üzerinden konuşma gerçkeleştirdi. Filyos projesini önemsediklerini görüyoruz. 2018 yılında açılmayan yolların açılacağı ve hastahane yeri ile ilgili gelişmeler aktarıldı. Bunlar Zonguldak için ilk aşamada önemli gelişmeler. Ancak bunlar Zonguldak için yeterli değildir. Bizim beklediğimiz TTK’ya istihdamın sağlanması. TTK’ya şiddetle işçi alınması gerekiyor. Bizim önceliklerimiz arasında. Göçün durulması için öncelikle Zonguldak kalkınmada öncelikli iller arasına alınması lazım. Yatırımcı çekmek için bunu gerekleştirmemiz lazım. Bu konular ile ilgili birşeyler duyacağımızı umut ettik ama birşey elde edemedik. Buda gelmeyeceği anlamına gelmiyor ama. Bunları iyi irdelemek lazım. Önümüzde ki yıl artık seçim dönemine giriyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER