TÜGVA 3’üncü Olağan Genel Kurulu'nu yaptı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 3’üncü Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın katılımlarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

TÜGVA 3’üncü Olağan Genel Kurulu'nu yaptı

Hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen TÜGVA 3.Olağan Genel Kurulu’na katılan TÜĞVA Zonguldak İl Temsilcisi Murat Yılmaz, “Omuzlarımızda ağır bir sorumluluk hissediyoruz” dedi.

Kongrede genel başkan İsmail Emanet’in, Vakfın 3.Olağan Genel Kurulu ile görevini Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Enes Emiroğlu’na devrettiğini belirten TÜGVA Zonguldak İl Temsilcisi Murat yılmaz şunları söyledi:  “Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 3.Olağan Genel Kurulumuzu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdik. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan,  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz  Bilal Erdoğan, milletvekilleri ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen TÜGVA gönüllüsü kardeşlerimizin katıldığı kongremizin Ülkemiz, Milletimiz ve Zonguldak’ımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

TÜGVA Zonguldak’ı kurduğumuz günden bugüne kadar bizlere başkandan ziyade bir ağabey olarak her hususta destek olan değerli başkanımız İsmail Emanet Vakfımızın 3. Olağan Genel Kurulu ile görevini Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Enes Emiroğlu’na devretti. Değerli Başkanımıza azim samimiyet ve dava bilinciyle yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Yeni Genel Başkanımızın kendi deyimiyle devraldığı bayrağı sadece Ülkemizdeki değil dünyanın her bir noktasındaki Ümmetin gençlerine umut olacak şekilde en yukarıya taşıyacağına tüm kalbimizle inanıyor ve yeni yönetim kuruluyla birlikte başarılar diliyoruz,  her zaman da bu dava şuuruyla Başkanımızın ve yeni yönetim kurulumuzun yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz, Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyonlarını oluşturma ve hayata geçirme vazifesini huzuru kalple sizlere emanet  ediyorum. Genel kurulumuza katılan Sayın Cumhurbaşkanımız; ‘Sizler, bu milletin ve Türkiye'nin geleceğisiniz, umudusunuz. Ecdadın mirasının sadece büyüklüğünün değil, getirdiği sorumluluğun da idrakinde bir gençlik olarak sizler bizim iftihar kaynağımızsınız. Her birinizin ahlakına,  kabiliyetine, gayretine, birikimine, azmine, başarılı olacağına, Türkiye'nin  aydınlık geleceğine inandığım gibi inanıyorum.

Türkiye'nin 2053 ve 2071  vizyonlarını oluşturma ve hayata geçirme vazifesini huzuru kalple sizlere emanet  ediyorum” sözleriyle bizlere yeni bir hedef gösterdi ve büyük bir sorumluluğu omuzlarımıza yükledi. Türkiye Gençlik Vakfının Türkiye'de bir marka olduğunu kendi değimiyle kongremizde haykıran Sayın Cumhurbaşkanımız bizlerden Asım'ın nesli kıratında nesiller yetiştirmemizi beklediğini,  bu çatı altında buluşan her gencimiz, mukaddes değerlerin, milli hedeflerin takipçisi ve sahibi olması gerektiğini belirtti. Karşımdaki gençliği ehli tevazu, tevazu ehli olarak görüyorum diyen Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Bizler millet olarak daima tarihin öznesi olduk. Hedeflerimizi büyük kılan, sahiplendiğimiz misyonu sınırlandırmamış olmamızdır. Ülkemizde  geleceğini başka mecralarda, başka yerlerde arayan tek bir gencimiz kalmayana  kadar misyonunuzu yerine getirmiş olamazsınız. Kendi medeniyet köklerinden ve  hazinelerinden habersiz hiçbir gencimiz kalmayana kadar, hiçbirimize durmak,  dinlenmek yoktur. Tarih boyunca bunu defalarca başardık, bugün de başaracağız’ söyleriyle tarihi misyonumuzu bizlere tekrar hatırlattı. Bizlere tarihimizin en önemli eserlerinden olan Kutadgu Bilig’ ten ve Ordinaryüs Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'in "Gençlerle Başbaşa" kitabından  öğütler veren Sayın Cumhurbaşkanımız; “Çalışmak için her gün ve her saat, her yer ve her köşe müsaittir. 

Belli bir günde yapman gereken işi, bu ister ders olsun ister görev, bunları  ertesi güne bırakma. Bütün ruhi ve bedeni kuvvetinle kendini işe ver. Yılgınlık, maskeli bir tembelliktir. Karşına çıkan güçlüğü yenmeden bir adım bile gerileme. Önüne çıkan  güçlükleri önce parçala, sonra her bir parçayı ayrı ayrı yenmeye çalış. Sende gençlik gücü varken, boşa harcama. İbadetten hiçbir zaman geri durma, hep  ibadet et”. “Bize doğruluktan şaşmamayı ve ibadetten geri durmamayı tavsiye eden ecdadımıza kulak verin. Bu nasihate uyanlar, hep kazanmıştır.” diyerek nasihatlerde bulundu. 3. Olağan Kongremiz vesilesiyle bir kez daha gördük ki Ülkemizin yüklenmiş olduğu tarihi misyon itibariyle, bütün mazlum coğrafyaları bugün Türkiye’ye el açıp dua ediyor, burada ümmetin kaderini etkileyen bir süreç var,  omuzlarımızda ağır bir yük ve sorumluluk hissediyoruz, dolayısıyla durmandan, yılgınlık ve yorgunluk göstermede elimizden gelen gayreti gece gündüz çalışarak göstereceğiz.”


 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2018, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER