Türk Ocakları 106 Yaşında

Türk Ocakları 106 Yaşında

Türk Ocakları 106 Yaşında

Ülkenin en köklü vakıflarından olan Türk Ocakları 106. Kuruluş yıldönümünü kutluyor. Türk Ocakları il temsilciliğinden yapılan açıklamada, “Aziz Türk Milleti Kurduğumuz en büyük devletlerden biri olan Devlet-i Aliyye’nin “Osmanlı İmparatorluğun” dağılma döneminde, bundan tam 106 yıl önce 25 MART 1912 yılında kutlu bir Ocak kuruldu. Vatan ve millet aşkıyla dolu 190 Tıbbiyeli öğrenci, Türklüğün makus talihini yenmek için dönemin Türk milliyetçisi fikir insanlarına mektuplar yazdılar. Onları bu aziz millete hizmet için Türk Ocağı çatısı altında toplanmaya davet ettiler. Türk milletini fikir, ilim, sanat, ekonomi, eğitim, askeri vb. bütün alanlarda yüceltmek ülküsünü gaye edinen Türk Ocaklılar, Balkan savaşları, Birinci Dünya Harbi ve Milli Mücadelenin yaşandığı on yıllık savaş döneminde hem fikri önderlik yaptılar, hemde fiilen cephelerde savaştılar. İşgal yıllarında emperyalistlere ilk direnenler yine onlardı, kapılarına ilk kilit vurulanlar da Türk Ocaklılar oldular” ifadeleri kullanıldı.
“EMPERYALİSTLERE DİRENDİ”
Türk Ocakları Zonguldak temsilciliğinden yapılan açıklamada, “Aziz Türk Milleti Kurduğumuz en büyük devletlerden biri olan Devlet-i Aliyye’nin “Osmanlı İmparatorluğun” dağılma döneminde, bundan tam 106 yıl önce 25 MART 1912 yılında kutlu bir Ocak kuruldu. Vatan ve millet aşkıyla dolu 190 Tıbbiyeli öğrenci, Türklüğün makus talihini yenmek için dönemin Türk milliyetçisi fikir insanlarına mektuplar yazdılar. Onları bu aziz millete hizmet için Türk Ocağı çatısı altında toplanmaya davet ettiler. Türk milletini fikir, ilim, sanat, ekonomi, eğitim, askeri vb. bütün alanlarda yüceltmek ülküsünü gaye edinen Türk Ocaklılar, Balkan savaşları, Birinci Dünya Harbi ve Milli Mücadelenin yaşandığı on yıllık savaş döneminde hem fikri önderlik yaptılar, hemde fiilen cephelerde savaştılar. İşgal yıllarında emperyalistlere ilk direnenler yine onlardı, kapılarına ilk kilit vurulanlar da Türk Ocaklılar oldular.
YILMADILAR!
Ama yılmadılar! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yeniden diriliş hareketinde mücadelelerini sürdürdüler ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük ettiler canlarını verdiler Yeni kurulan Türk Ulus devletinin her inkılabında sorumluluk alarak Anadoluyu karış karış dolaştılar. Okuma yazma ve ekonomik kalkınma hamlelerine öncülük ettiler. Aziz Türk Milleti malesef bugün de Türklük ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti saldırılarla karşı karşıyadır. İslam alemi ve Türk dünyası hedef tahtasındadır. İslamofobi denen şey aslında bilinç altlarındaki Türkofobi yani Müslüman Türk düşmanlığıdır. Küresel sömürü düzenini yürüten güçler bizi hain emellerinin önündeki tek engel olarak görmekte milli varlığımız ve devletimizin bekasını ciddi bir şekilde tehdit etmektedirler. Başta ABD olmak üzere sözde NATO mütteffiklerimiz ve kuzey komşu(!)muz, Rusya her işlerine geldiğinde bölgedeki başta eli kanlı terör örgütü PKK’yı ve Suriye uzantısı olmak üzere her türlü şer odağını bize tercih etmektedirler. Dün olduğu gibi bugün de Türk Ocakları Genel Merkezi ve tüm şubeleri, Türk milletinin birliği ve Türk devletinin bekası için canla başla çalışmaya devam ediyor. Vatanlarında öksüz bırakılan Irak ve Suriye Türkmenlerinin, Uygurların, Kırım Tatarlarının ve bütün mazlumların sesini duyurmaya gayret ediyor.
AZİZ TÜRK MİLLETİ
Türk dünyasını birliğe, İslam alemini dayanışmaya çağırıyor. En başta da ülkemizin bütün yöneticilerini ve milli bütünlükten yana siyasetçilerini, kısır çekişmeleri bir yana bırakarak milli beka mücadelesine birlik ve beraberliğe davet ediyor. Önümüzdeki seçimlerin sonucu her ne olursa olsun büyük bir kucaklaşmaya, tek yumruk olmaya ihtiyacımız var. Bunun için hepimiz ciddi öz eleştiriler ve iç muhasebe yapmalı Devletimizin yönetiminde adalet, ehliyet ve liyakat ilkelerinin hakkıyla uygulanması için hem fikir olmalıyız. Aziz Türk Milleti Türk Ocaklılar olarak bizler, içinden geçtiğimiz bu zor süreçte de daima milletimizin, devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Türklüğün, İslam aleminin ve insanlığın geleceği için, adalet, merhamet ve hürriyet ilkelerini özümsemiş; fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür gelecek nesillerin yetişmesi için yürütmekte olduğumuz faaliyetleri tüm kısıtlı imkânlarımıza rağmen geçmiste olduğu gibi hakkımız olan desteklerden yoksun olsak bile samimiyet ve kararlılıkla devam ettireceğiz.
MAZLUMLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Bizler vatanseverliğin edebiyatına çıkarcılığına değil! Her türlü cefasına ve çilesine talibiz. Türk dünyasının mazlumlarının sesi ve umudu olmaya devam edeceğiz. Medeniyetimizi yeniden inşa davasının ısrarlı ve yılmaz neferleri olacağız. Türk Devletleri ve toplulukları arasındaki işbirliği ve dayanışmanın geliştirilmesi suretiyle Tüm dünyaya alternatif bir model sunmak için gereken birikime ve inanca sahip olduğumuza yürekten inanıyoruz. Türk Ocakları Zonguldak şubesi olarak 106 yaşındaki bu aziz Ocağa hizmetten onur duyduğumuzu, varlığımızı Türk varlığına armağan ettiğimizi Bu Şehirde Bir Türk Ocağı olduğunu ve bu aziz Ocağın her Türk’ün Ocağı olduğunu kapımızın herkese açık olduğunu beyan ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2018, 13:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Barış Işık
Barış Işık - 6 yıl Önce

Türklüğün yılmaz savunucusu, Akçura’nın, Gökalp’in Yurdakul’un, Ağaoğlu’nun nicelerinin yuvası, hizmet etmekten şeref duyduğum Türk Ocağı’nın 106. yılı kutlu olsun.

SIRADAKİ HABER