Türkiye'de ilk! Arı izole bölgesi

Türkiye'de ilk! Arı izole bölgesi

Türkiye'de ilk! Arı izole bölgesi

Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalattin Çataklı, Gümeli beldesinin Türkiyede ilk kez Arı izole bölgesi ilan edildiğini belirtti.

Çataklı, beldede düzenlenen kovan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyede ilk defa bir bölgenin arı izole bölgesi ilan edildiğini söyledi.

Zonguldakta arı sağlık köyü kurulması için bir çalışma başlatıldığını belirten Çataklı, şöyle konuştu:

Beldede üç yıl önce 19 çiftçimize 380 organik arı kovanı dağıtıldı. Bugünde 150 arı kovanı dağıtacağız. Bundan sonrada organik petek dağıtımı yapılacak. 4 milyon civarında kovan ile ülkemiz arıcılıkta dünyada 3-4 sıradadır. İlimizde ise 100 bin civarında kovan var. Şu anda ilimizde arı sağlık köyü kurulması için çalışmalar başlatıldı. Dış ülkelerde arıyı kendisini ısırması için 20 avro para ödüyorlar.

Biz burada arı soktu deyince hastaneye gidiyoruz. Arının ısırması da şifadır. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Türkiyede ilk defa Gümeli beldesi izole bölgesi ilan edildi. Buraya dışarıdan kesinlikle arı giremeyecek. Ben tüm arıcılarımıza hayırlı olsun diyorum.

Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam da Türkiyede ilk defa arı yetiştiriciliğinde Gümelinin izole bölge olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere 150 arı kovanı dağıtıldı.

 

 

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER