Türkiyem Kart Geliyor Engelliler Seviniyor

Türkiyem Kart Geliyor Engelliler Seviniyor

Türkiyem Kart Geliyor Engelliler Seviniyor

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, ülke genelinde kullanıma sunulacak olan Türkiyem Kart’ın otobüslerde ücretsiz binişlerde yaşanan tartışmaların önüne geçeceğine dikkat çekti. Halk otobüslerinden ücretsiz yararlanma statüsüne sahip kişiler sebebiyle otobüs işletmecilerinin zarara uğradığı yönünde şikayetler olduğunu belirten Başkan Şirin, “Bu kart ile devlet kişi başı ödeme yapacaktır” dedi.
“TÜRKİYEM KART AVANTAJ SAĞLAYACAK”
Türkiyem Kart’ın sağlayacağı avantajlara dikkat çeken Başkan Şirin, “Türkiye genelinde özel halk otobüsleri yasa gereği engelli, 65 yaş üstü ve şehit aileleri yakınlarını ücretsiz olara taşıyordu. Ancak bu uygulama Türkiye genelinde büyük sıkıtnılar yaratıyor. Kanun çıkarılırken alt yapısı hazırlanmadığı için belediyeler ile halk otobüsleri bu noktada karşı karşıya gelmiş oldu. Büyükşehirler hariç diğer illerde engelliler ve diğer ücretsiz taşınması gerekenleri taşımaktan büyük bir zarar gördüklerini belirtiyorlar. Devlet tarafından kendilerine ödenen araç başı 600 liranın da bu zararlarını önlemediği konusunda büyük bir şikayetleri vardı. Bu konuda Zonguldak’ta ki halk otobüsleri işletmecisinin de büyük sıkıntıları vardı. Bu sıkıntıların Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa yansıması sonucunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ayrı bir çalışma başlattı. Artık herkese ülke genelinde geçerli olacak bir Türkiyem kartı dağıtalacak. Bu kartla engelli vatandaşlarımız Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir yerde özel halk otobüslerine binerek ücretsiz faydalanmış olacak. Bu kart çipli olarak kullanılacak. Ve bu kartın kullanıldığı yerlerde halk otobüsleri kaç tane engelli taşıdığını tespit edecekler ve buna istinadende bakanlıktan bunun tespitinin yapılıp ödemesi sağlanacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 13:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ben Şenay
Ben Şenay - 6 yıl Önce

Ben Şenay İznik de yaşıyorum engelinim bizim evin önünden 50 otobüs geçer hiç birinde pinemedim bir iki rica etdim ama genede almadılar hastaneye bile gidemiyorum.

SIRADAKİ HABER