TÜRKMENİSTAN BÜYÜKELÇİSİNDEN ZBEÜ REKTÖRÜ ÇUFALI'YA ZİYARET

TÜRKMENİSTAN BÜYÜKELÇİSİNDEN ZBEÜ REKTÖRÜ ÇUFALI'YA ZİYARET

Uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar atan ve dünyanın birçok ülkesinden yabancı uyruklu öğrencinin eğitim görmesine imkan sağlayan ZBEÜ'yü Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanliyev ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Büyükelçi, Üniversitede öğrenim gören Türkmen öğrencilerle ilgili istişarelerde bulundu ve üniversite hakkında daha geniş bilgi edindi. Büyükelçi Amanliyev, Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile görüşmede Türkmenistanlı öğrencilerin Üniversitede eğitim görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör başta Türk Cumhuriyetleri’nden gelen öğrenciler olmak üzere, yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 69 farklı ülkeden öğrenciyi buluşturan Üniversitenin çok kültürlü ortamının önemine vurgu yapan Rektör, Üniversitenin kardeş ve komşu ülkelerden gelen uluslararası öğrencilere tüm misafirperverliğiyle her zaman açık olduğunu söyledi.

Türkiye ile Türkmenistan halkının ortak geçmiş ve samimi ilişkilere sahip olduğunu ifade eden Büyükelçi Amanliyev, süreçte emekleri için Rektörümüze teşekkür etti. İki ülke ilişkileri ve eğitim faaliyetlerinin ele alındığı görüşmenin sonunda, ziyaret; karşılıklı çeşitli hediyeler ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Rektör ile yapılan görüşmenin ardından Büyükelçi, Türkmen öğrenciler ve Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İnan ile üniversitenin Teras Kafesinde görüşerek, öğrenciler ile sohbet etti ve Üniversiteye olan ziyaretini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2020, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER