Üç yılda değil, on yılda da bitmez!

Üç yılda değil, on yılda da bitmez!

Üç yılda değil, on yılda da bitmez!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili adayı Ünal Demirtaş, iktidara geldikleri takdirde Zonguldak'ın yollarını bir yıl içerisinde yapacaklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'a gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Zonguldak'ın yollarını 3 yılda bitireceğiz" söylemine atıfta bulunan Demirtaş, "Bunlar 'yol yaptık' diye övünüyorlar. Neden Zonguldak'ın yollarını bitirmiyor sunuz?" diye sordu.
AK Parti'nin Zonguldak'a üvey evlat muamelesi yaptığını öne süren Demirtaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Ereğli-Zonguldak yolunun yapımına 1974 yılında başlandı ve yapımı halen daha devam ediyor. Bu yol yıllar önce bitirilmesi gerekirken, henüz daha bitmemiş durumda. 46 km olan bu yol, 16 yılda AK Parti tarafından bitirilmedi. Neden bitirilmedi? Çünkü Zonguldak AK Parti’nin umurunda değil. Bunlar en çok ne ile övünüyorlar? Yol ile övünüyorlar. ‘Yol yaptık’ diyorlar. Niye Zonguldak’ın yollarını bitirmiyorsunuz? AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Zonguldak’a geldi ve ‘Zonguldak’ın yollarını 3 yılda bitireceğiz’ dedi. Peki Sayın Erdoğan, neden bu zamana kadar bitirmedin? Neden bu zamana kadar Zonguldak’a üvey evlat muamelesi yaptın? Sen kendin helikopter ile gelip gidiyorsun, bu yolu görmüyorsun. Ama Zonguldaklı her gün bu yolu görüyor. Bu yol bitmediği için sürekli ölümlü kazalar oluyor. Birçok vatandaşımız, bu yolun bitmemesi nedeniyle yaşamını yitirdi. Görünen o ki bu yol 3 yılda değil 10 yılda da bitirilmeyecek AK Parti iktidarı devam ettiği sürece. Bu nedenle 24 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımamız gerekiyor. İktidara geldiğimizde, Zonguldak’ın yollarının tamamını biz 1 yılda bitireceğiz. 24 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecek, Muharrem İnce de Cumhurbaşkanı olacak, bizden desteğinizi esirgemeyin.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER