"Ülkemizi Japonya'da temsil edeceğiz"

"Ülkemizi Japonya'da temsil edeceğiz"

"Ülkemizi Japonya'da temsil edeceğiz"

Zonguldak Köksal Toptan Ortaokulu öğrencileri, bir aydır çalışmasını sürdürdükleri Orman ve Ağaç Sevgisi konulu resimleriyle Japonyada düzenlenen uluslararası resim yarışmasına katılacak. Öğrenciler, hem iki ülke dostluğuna katkı sağlayacak hem de dereceye girmeleri halinde hediyelerle ödüllendirilecekler.
Japonyada faaliyet gösteren Cosmonet-Japonya isimli sivil toplum kuruluşu tarafından bu yıl 27. düzenlenen Uluslararası Dünya Çocukları Ağaç Sevgisi Resim Yarışması için Zonguldak Köksal Toptan Ortakulu öğrencileri bir aydır sürdürdükleri hazırlıklarını tamamladılar. Japonya Milli Eğitim Bakanlığının yanı sıra Orman Bakanlığı, Fukuoka Eyaleti Valiliğinin yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş da yarışmayı destekleyecek. Japonyada ikamet eden Zonguldaklı işadamı Murat Enşici de Türkiye ve Japonya arasındaki iletişimi kurmada adeta köprü vazifesi görüyor.
Türkiye bu yıl 3. kez yarışmaya dahil olurken TBMM Eski Başkanı Köksal Toptanın katkılarıyla Ankara, Rize ve Zonguldaktaki okullardan yarışmaya katılım sağlandı. Ağaç sevgisinin aşılanarak doğayı seven ve koruyan bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın uluslararası boyutta olması ile de dünya çocuklarının kaynaşması hedefleniyor. Köksal Toptan Ortaokulunda yaklaşık bir aydır çalışmalarını sürdüren minik öğrenciler, eserlerinin Japonyada sergilenecek olmasının heyecanını yaşıyor.
Müzik eşliğinde Toprağın getirdiği canlılar, Doğadan gelen nimet ve Dünyaya karşı olan sevgi temalı resimlerini hazırlayan öğrenciler, uluslararası yarışmadan dereceyle dönmeyi amaçlıyor. Görsel Sanatlar Öğretmeni Leyla Nural eşliğinde çalışmalarını tamamlayan öğrenciler, jürinin değerlendirilmesine sunulmak üzere eserlerini Japonyaya gönderdi.

Ülkemizi Japonyada temsil edeceğiz
Görsel Sanatlar Öğretmeni Leyla Nural ise ulusal ve yerel yarışmalardan derece elde ettiklerini belirterek Japonyada Türkiyeyi temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 14 çalışma ile yarışmaya katılacaklarını belirten Nural, şu ifadelere yer verdi:
Japonyada düzenlenen bir yarışma. Orman konulu. Ormanın nimetleri, toprağın barındırdığı canlılar, çocukların orman sevgisi konulu bir resim yarışması düzenlenmiş. Biz de buraya katıldık. Köksal Toptanın eşi Saime hanımın desteklediği bir yarışma. Onun aracılığıyla da bize duyuruldu. Yaklaşık 1 aydır hemen hemen her gün çalışıyoruz. Çocuklarla uzun bir çalışma oldu. Eserleri tamamlamış olduk. Buradan 14 çalışma ile yarışmaya katılacağız. Daha önce resim sergilerimiz oldu. Türkiye birinciliklerimiz var. İl çapında hemen hemen yılda 10 derecemiz oluyor. Maden, enerji tasarrufu, 23 Nisan, Zonguldak konulu yarışmalarda derecelerimiz var. Bu yarışmadan da uluslararası olduğu için derece almayı hedefliyoruz. Ülkemizi orada temsil edeceğiz. Kendi çalışmalarının orada sergilendiğini bilecekler. O duyguyu tatmaları bile çok güzel.
Yarışma ise eserlerin jüriye ulaştırılmasının ardından 1 Mart 2018 tarihi itibariyle sonuçlanacak.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER