Üniversite öğrencilerinden Kudüs protestosu...

Üniversite öğrencilerinden Kudüs protestosu

Üniversite öğrencilerinden Kudüs protestosu...

BÜLENT Ecevit Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu üyesi öğrencileri, ABDnin Kudüs kararına tepki gösterdi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampusu önünde düzenlenen basın açıklamasına üniversite öğrencilerinin yanı sıra, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (Bem Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişi katıldı. Sloganlar atılarak ABDnin Kudüs kararı protesto edildi. Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Müslümanların Kudüse hakim olduğunda şehrin barış kenti olduğunu, insanlarının da huzurla yaşadığını belirterek, şöyle dedi:
Dinli- dinsiz, inanan- inanmayan, Müslüman veya gayrimüslim orada huzur içerisinde yaşamıştır. Ne zamanki Yahudii, Hristiyan zihniyetli ve bundan 100 yıl önce Kudüsü işgal eden İngiliz general öncülüğünde ne zaman ki Müslümanların elinden Kudüs çıkmıştır, işte o günden bugüne bakın hiçbir gün Kudüste yaşayan ne Hristiyanı ne Müslümanı hiçbir şekilde huzur bulamamıştır. Burası adeta kargaşa şehri, fitne ve fesat şehri halini almıştır.
Bülent Ecevit Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu üyeleri adına konuşan üniversite öğrencisi Yunus Karakurt ise kararın coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye attığını ifade ederek, şunları söyledi:
Bu talihsiz karar hiçbir şekilde Kudüsün statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabulü ile de hiçbir geçerliliğe sahip değildir. Kudüs, bizim nazarımızda mihenktir. Kudüs insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER