Ünlü Beslenme Uzmanını Dolandırmıştı. Bakın Nereden Çıktı

Ünlü Beslenme Uzmanını Dolandırmıştı. Bakın Nereden Çıktı

Ünlü Beslenme Uzmanını Dolandırmıştı. Bakın Nereden Çıktı

ZONGULDAKın Kozlu İlçesinde, telefonda kendisini başkomiser olarak tanıttığı Münevver K.nın 160 bin TLsini alarak dolandıran 27 yaşındaki Mehmet K., polis tarafından yakalanarak tutuklandı. Mehmet K.nın, 2013 yılında iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatayı aynı yöntemle dolandıran kişi olduğu  belirlendi.
Olay, geçen 20 Temmuzda meydana geldi. Kozluda oturan Münevver K.yı ev telefonundan arayan kimliği belirsiz kişi, polis olduğunu söyleyerek FETÖcülerin banka hesabındaki paraları almaya çalıştıklarını, bu şahıslara karşı operasyon başlattıklarını, operasyon gereği parayı çekip kendilerine vermeleri gerektiğini söyledi. Buna inanan Münevver K., banka hesabından çektiği 160 bin TLyi, evine gelen kişiye teslim etti. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Münevver K., durumu polise bildirdi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntüleri ve Münevver K.nın verdiği eşkal doğrultusunda şüphelinin kimliğini belirledi ve Şanlıurfanın Akçakale İlçesinde olduğunu saptadı. Şanlıurfa Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle yapılan operasyonda Mehmet K., yakalandı.
Mehmet K.nın, İstanbulda iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatayı aynı yöntemle 50 bin dolar ve 10 bin lirasını alarak dolandıran 2 şüpheliden birisi olduğu ortaya çıktı. O zaman tutuklanan ve bir süre sonra tahliye olan Mehmet K., dün sevk edildiği Akçakale Adliyesinde nöbetçi mahkemece tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER