Ustaların 'çırak' problemi çözüldü. Meslekler yaşayacak

Ustaların 'çırak' problemi çözüldü. Meslekler yaşayacak

Ustaların 'çırak' problemi çözüldü. Meslekler yaşayacak

Zonguldak Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun, esnaf ve zanaatkarların en büyük sıkıntısı olan ‘Çırak’ konusu çözdüklerinin müjdesini verdi. Tahsili ilerletme noktasında hevesi olmayan öğrencilerin lise dengine gelmeden yeteneklerine göre ilgili meslek odalarına yönlendirdiklerine işaret eden Başkan Coşkun, “Sanayi Ticaret Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı ile yapılan görüşmelerde eğer okuma noktasında yeteneği olmayan mümkün olmayan çocuklarımızı ortaokulun bitmesinin ardından lise dengine gelmeden bu çocuklarımızı ilgili meslek odasına yönlendiriyoruz. Hangi mesleğe yatkınsa öğrencilerimiz ona göre ustamızın yanına yerleştiriyoruz. Bu şekilde yine açık liselere de kaydını yaptırıyoruz. Çocuklarımız hem ustalık belgelerini hem de okula devam ederekte lise diplomalarını almış oluyorlar,” dedi. Başkan Coşkun şimdiye kadar Zonguldak’ta 250 çırağın bu şekilde yetiştirildiğine dikkat çekti.
“ÇIRAK SIKINTISINI AŞIYORUZ”
Piyasada yaşana çırak ve ara eleman sıkıntısını yaptıkları girişim ile bu yönde çözmeye çalıştıklarına işaret eden Zonguldak Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun, “piyasada ki ustalarımızın özellikle ara eleman çok büyük sıkıntısı vardı. Çırak yetişmediği için ileriye dönük olarak usta da yetişmiyor noktasında. Sanayi Ticaret Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı ile yapılan görüşmelerde eğer okuma noktasında yeteneği olmayan mümkün olmayan çocuklarımızı ortaokulun bitmesinin ardından lise dengine gelmeden bu çocuklarımızı ilgili meslek odasına yönlendiriyoruz. Hangi mesleğe yatkınsa öğrencilerimiz ona göre ustamızın yanına yerleştiriyoruz. Bu şekilde yine açık liselere de kaydını yaptırıyoruz. Çocuklarımız hem ustalık belgelerini hem de okula devam ederekte lise diplomalarını almış oluyorlar. Bu arada piyasada ki ustalarımızın çırak, eleman sıkıntısını da dolaylı yoldan gidermiş oluyoruz. Bu çocuklarımızın SSK primlerini devlet ödüyor” dedi.
“İŞSİZLİK FONUNDAN PAY İSTİYORUZ”
Ustaların yanına verilen çıraklara işsizlik fonundan teşvik verilmesi noktasında çalışma yaptıklarının altını çizen Başkan Muharrem Coşkun, “Bu noktada şöyle bir talebimiz var. Bu çocukları teşvik amaçlı bu öğrencilere işsizlik fonundan desteklenmesi konusunda talebimiz var. Buna da hükumetimiz sıcak bakıyor. Önümüzde ki günlerde bununla ilgili çalışmalarımızı bitirip ustalarımıza katkı yapacak ve çıraklarımızı teşvik edecek unsur olarak görüyoruz bu katkıyı. Önümüzde ki günlerde bu yasanın çıkması için gerekli çalışmalarımızı yapacağız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER