UZUNKUM KAVŞAĞI'NIN ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

UZUNKUM KAVŞAĞI'NIN ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Zonguldağın trafiğinin rahatlığında büyük rol oynayan Mithatpaşa Tüneli ve Kilimli Sahil Yolu Projesi'nin devamı olan Uzunkum Kavşağı'nın çalışmasına başlandı.

AK Parti İl ARGE ve Proje Koordinatörü Muammer Avcı T-0 Tünellerinin açılmasında 2 tüpte de %50 seviyelerine gelindiğini belirterek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

UZUNKUM FARKLI SEVİYELİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMASINA BAŞLANDI VE T-0 TÜNELLERİNİN AÇILMASINDA İKİ TÜPTE YÜZDE ELLİ SEVİYELERİNE GELİNDİ.

T-0 TÜNELLERİ

Mithatpaşa tünelleri ve Kilimli sahil yolu projesinin kalan kısmındaki, imalat açısından en zorlu etaplarından biri olan T-0 tünellerinin açılmasında iki tüpte yol yarılandı. 

Kilimli - Zonguldak istikametinde, toplam uzunluğu 192 metre olan sağ tüpte 112 metre, yine toplam uzunluğu 

206 metre olan sol tüpte ise 105 metrelik kısmın açılma işlemi tamamlandı.

Tünel içi çalışmalar pandemi ve mevsim şartlarına rağmen planlandığı hız ve seviyede aralıksız devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde gece saat 02:00 sularında, Emniyet Müdürlüğümüze o lokasyonda yaşayan vatandaşlarımızdan haklı olarak yapılan gürültü şikayetleri projenin imalat hızının ortaya konulması açısından manidardır.

Diğer yandan  Zonguldak - Kilimli 

yönünde de çalışmalar devam ediyor. Önümüzde ki günlerde mevcut  Tren rayının alt kısmından çapraz 

geçiş  sağlanmış olacak. Tren yolunun hassasiyeti nedeni ile, rayların altından geçiş, özel imalat malzemeleri ve dolgu işlemi ile gerçekleştirilecektir.

T-1 TÜNELLERİ

Uzunlukları,  340 metre ve 330 metre olan T-1 Tünelleri sağ ve sol tüplerin açılma işlemi daha önce gerçekleştirilmişti.  Son olarak, tünel içi son kat, nihai betonlama kaplamalarıda tamamlandı.

T-2 TÜNELLERİ

Bilindiği gibi, 03.09.2020 tarihinde, uzunlukları, 1564 metre ve 1540 metre olan T-2 tünellerinin ışık göründü törenleri gerçekleştirilmişti. Şu anda tünellerin iç kısmında, tünellerin nihai beton kaplama çalışmaları gerçekleştirilmektedir. 

Bugün itibari ile de , kalan 750 metrelik kısmın kaplama çalışmaları programlandığı hızda devam etmektedir.

UZUNKUM FARKLI SEVİYELİ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI

Uzunkum farklı seviyeli köprülü kavşağı çalışmalarına başlandı. İki açıklıklı, bir orta ve iki kenar ayaklı imalat  şekli ile yapılacak proje, T-1 ve T-0 Tünelleri arasında bir 

lokasyonda Uzunkum mevkiinde yapılmaktadır.  

Proje tamamlandığında,  gerek Zonguldak gerekse Kilimli 

istikametinden Uzunkum mevkiine gelen sürücülerin, Kapuz, Yeşil mahalle, Yeni mahalle, Bağlık tepesi Toki, İnağzı yönüne güvenli şekilde dönüş yapabilmelerini sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın daimi talimatları üzere hızlandırılan, İl başkanlığımız, Milletvekillerimiz  ve Ar-ge Birim başkanlığımızca  takibi yapılan bu proje, Mithatpaşa tünelleri ve Kilimli sahil yolu projesinin bitim tarihi olan 31.12.2021 tamamlanacaktır.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2021, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER